Αναγνώστες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ , ΠΑΛΙ, ΤΟ ΚΑΚΟ!




ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ , ΠΑΛΙ, ΤΟ ΚΑΚΟ
Η γενιά μου μεγάλωσε σε μια εποχή Ψυχρού πολέμου οπο η Βόμβα, η ατομική βόμβα είχε για την Ευρώπη τουλάχιστον εξασφαλίσει μισό αιώνα ειρήνης .. Οι περιφερειακοί πόλεμοι είχαν γίνει σχεδόν αδύνατοι διότι κάθε πόλεμος θα μετατρεπόταν άμεσα σε Πυρηνικό.. Έξαλλου η ύπαρξη της ΕΣΣΔ έστω ως απειλή η υποσχεση,συγκρατουσε και το κράτος πρόνοιας στη Δύση .
Περιφερειακοί πόλεμοι υπήρχαν βέβαια : στην Αφρική στο Βιετνάμ στη Κορέα , Όπως είχαν απωθηθεί από την Ευρώπη πο θεωρούσε ότι είχε καθαρθεί από το κακό :
ο Εφιάλτης υπήρχε μεν αλλά υπόκωφος και κανείς δεν κοίταζε κάτω .. Μόνο δεξιά η αριστερά και μπροστά
ΤΑ παιδιά μας συναντούν ένα κόσμο όπου το ΚΑΚΌ ξανά ξεπροβάλλει- δριμύτερο: Ως πόλεμος , ως φασισμός, το απωθημένο ΚΑΚΌ σαν το Μωρό της Ροσμαρί ΔΕΝ είναι κάτι που έρχεται από έξω αλλά από μέσα από την ιδία την κάρδια του ''δυτικού '' πολιτισμού μας , την Απώθηση του,την άρνηση του. Το ΚΑΚΌ ως η συμπυκνωμένη βία στις μεγαλουπόλεις , ως η διάλυση του κράτους πρόνοιας, ως η πλήρης απουσία αλληλεγγύης , ως η μνησικακία , η μοχθηρία και εχθρότητα που σαν το Φάντασμα η σαν Ομίχλη απλώνεται πάνω και γύρω από τις Μεγαλουπόλεις μας ..


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο θειος

Δεν είναι οποιδηποτε "κακο" αυτό που βλέπουμε ...με δρασκελιες να πλησιαζει, αλλα η αρχη του τελους της αστικης ηθικης που ερχεται κατά πανω μας, όπως -πολύ σωστα- διατυπωσε ένα αγαπημενο οικειο προσωπο.
Και όπως όλα τα καστρα "πεφτουν από μεσα" ετσι και η αστικη ηθικη υποσκάπτεται από από τους μικροαστούς, μια κατηγορια ανθρωπων που από παρίες της φεουδαρχιας ο καπιταλισμος τους εβαλε στο παιχνιδι καθιστώντας τους κυριαρχη κοινωνικη δυναμη.
Ομως όταν η καπιταλιστικη οικονομια περναει κρισεις (όπως ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι περνανε διαφορες ιωσεις)ο μικροαστος ειναι ο αδύναμος κρικος που σπαει, και απ΄τη στιγμη που βαλανε το Λ(άμδα) στο έφτα εσηκωσε ο διαολος και μπαγκα και λεφτα!!!

Όπως πολύ σοφα διατυπωνει ο Νιτσε "Σκεψεις που είχαμε νικησει στο παρελθον μάς επιτίθενται εκ νεου οταν ειμαστε κουρασμένοι και αποκαρδιωμένοι", ετσι καθως ο μικροαστος στερείται -λογω κρισης- ολο και περισσοτερο από τα προνομια που απλοχερα του προσεφερε ο καπιταλισμος, δεν εχει καμια αναστολη να στραφει με μενος εναντιον του ανοιγοντας διάπλατα την πορτα που κρυβει πισω της το πιο βαθυ μαυρο.
Γιαυτο και ο μικροαστος αποτελει παντα τον εν δυναμει φορεα του φασισμου.

Οποιοι αδυνατουν -ή αρνουνται- να καταλαβουν ...τι παιζει ας παρουν ποπ-κορν και κοκα κολα και ας "απολαυσουν" το θρίλερ που ζουμε στις μερες μας.

Νοσφεράτος είπε...

θειε περυσι ειχα γραψει
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:13 π.μ. ·

ενα λαθος που κανουμε ολοι για τον φασισμο: τον φανταζομαστε ..ακραιο , τερατωδη....
Οχι ο φασισμος δεν ηταν ποτε Ακραια ιδεολογια...ηταν ιδεολογια του Μεσαιου χωρου.. Μια συλλογή απο Κοινοτοπιες,προκαταληψεις και Μοχθηρα συναισθηματα του μεσου ανθρωπακου.. Ακομα και στον Μεσοπόλεμο....
Ο Φασισμός ειναι η Ριζοσπαστικοποιηση της Μεσότητας, η Διεκδικηση η η αρπαγη της εξουσιας απο την Κοινοτοπία , την Κενοτητα και την Μοχθηρια του Μικρομεσαιου ανθρωπακου.

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...