Αναγνώστες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η Ομορφιά είναι Θνητή



Η Ομορφιά είναι Θνητή .
η αύρα του ωραίου: λένε πως έχει να κάνει με τον υπαινιγμό της αιωνιότητας , όμως νομίζω πως περισσότερο συνδέεται με την γνώση ότι είναι προσωρινή.
λέμε για ένα λουλούδι ,για ένα μπουμπούκι την άνοιξη " τι όμορφο!!!"",
όχι παραβλέποντας την θνητότητα του αλλά εξαιτίας της : ξέρουμε ότι θα μαραθεί .
Μ'αυτη την έννοια η ομορφιά είναι Θνητή.
Αλλά επίσης η απόλαυση της ομορφιάς ενέχει και ένα προκαταβολικό , μικρό η μεγάλο ,πένθος : ξέρουμε πως , σε λίγο, θα χαθεί.

 Πέτρος  Θεοδωρίδης 

Υ.Γ
υπαρχει και κατι αλλο: οταν -βλεπουμε μια εικονα, οατν απολαμβανουμε μια ομορφια την αποθηκευουμε για αργοτερα ..Δεν απολαμβανουμε τωρα
 Απηλαμβανουμε - στο παρελθον

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να λυπηθείς την θνητή ομορφιά, και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί χρησιμοποιώ τη λέξη "λυπηθείς", πρέπει πρώτα να την αιστανθείς με τις αισθήσεις σου, νά' χεις όμορφη ψυχή, καλοπροαίρεση, ευγενική που δίνει αξία στην ομορφιά των στιγμών μας, στην ομορφιά των ανθρώπων και των πραγμάτων.
Έτσι λαχταρά η ψυχή να τη ζωντανέψει, ανακαλώντας τη μνήμη, που ίσως, βοηθά να ξεπεραστεί ομαλότερα η μελαγχολία, η θλίψη της απώλειας.
Το πένθος κρύβει τον ανείπωτο, αβάσταχτο πόνο, την οδύνη, τον οδυρμό που έχουμε συνηθήσει να συνδέουομε με βαρύτερα και σκληρότερα ψυχικά βιώματα.
Όλα αυτά γενικεύοντας την ομορφιά!

Με εκτίμηση
fegaraxtida

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...