Αναγνώστες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός για τους Γερμανούς(το βημα)


Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός για τους Γερμανούς
Αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν φέτος μείωση της τάξης του 27%
Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός για τους Γερμανούς

3
εκτύπωση 
Βερολίνο 
«Παρά τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Γερμανούς πολίτες ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει: «Μόνο το 1,1% των Γερμανών πολιτών θέλει να περάσει φέτος τις διακοπές του στην Ελλάδα. Ειδικοί θεωρούν αδικαιολόγητους τους φόβους για επιθέσεις σε Γερμανούς παραθεριστές».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι εικόνες Ελλήνων διαδηλωτών να καίνε μία γερμανική σημαία έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν σε κάθε περίπτωση «κακό timing», στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι αυτή είναι η εποχή που γίνονται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία οι κρατήσεις Γερμανών εκδρομέων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρίας TUI υποστηρίζουν ότι πράγματι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν φέτος μείωση της τάξης του 27%.

Ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι επίσης τα στοιχεία δημοσκόπησης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, βάσει της οποίας μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 1,1% των Γερμανών πολιτών σκοπεύει να παραθερίσει φέτος στην Ελλάδα. «”Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών”, σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση» αναφέρεται.

«Είναι όμως πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;» συνεχίζει με ένα ερώτημα το ρεπορτάζ. Ο συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών για την χώρα Μάρτιν Πριστλ θεωρεί τους φόβους πολλών Γερμανών τουριστών αδικαιολόγητους. Εξάλλου, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι τομέας- κλειδί για την ελληνική οικονομία: «Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο ο τουρισμός αποτελεί περίπου το 18% του ΑΕΠ της χώρας. 700.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται στην Ελλάδα από τον τουρισμό. Πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας, φαίνεται κι από την έκκληση του Ευρωβουλευτή του FDP, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ “Όποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, δίνει μ’ αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα. Κάθε ένας παραθεριστής αποτελεί βοήθεια για την Ελλάδα”» αναφέρεται σε αυτό.

Για τον διευθυντή του ΕΟΤ Γερμανίας Παναγιώτη Σκορδά, θα αποτελούσε για την Ελλάδα καταστροφή εάν οι γερμανοί τουρίστες δεν την επέλεγαν ως ταξιδιωτικό προορισμό λόγω των πρόσφατων ανταποκρίσεων από τη χώρα, τονίζει το ρεπορτάζ: «Ο ίδιος θεωρεί τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις ως μεμονωμένες περιπτώσεις. Υπόσχεται: “Εγγυώμαι προσωπικά στους (Γερμανούς) πολίτες, ότι δε θα τους συμβεί τίποτε στην Ελλάδα”».

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει παρά ταύτα, ότι και πέρυσι, ενώ η τουριστική κίνηση για την Ελλάδα ήταν σχετικά μειωμένη στην αρχή της τουριστικής σεζόν, τελικά, η Ελλάδα είχε αύξηση ποσοστού 10% σε γερμανούς εκδρομείς. Προφανώς η Ελλάδα επωφελήθηκε από το γεγονός ότι πολλοί παραθεριστές απέφυγαν τις βορειοαφρικανικές χώρες λόγω των αναραταχών της αραβικής άνοιξης, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος. «Το ίδιο πιστεύει και ο κ. Σκορδάς, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος, λόγω και του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα: “Ευχόμαστε ότι όλα θα πάρουν και πάλι μία θετική τροπή” καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...