Αναγνώστες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα η γραπτή δέσμευση Σαμαρά, μεταδίδει το Reuters/ απο το in.gr

Σήμερα η γραπτή δέσμευση Σαμαρά, μεταδίδει το Reuters



Αθήνα
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να υπογράψει και να παραδώσει την «Τετάρτη το πρωί» την επιστολή δέσμευσης που απαιτούν οι δανειστές για τη νέα δανειακή σύμβαση, υποστηρίζει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

«Η επιστολή δέσμευσης από τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να παραδοθεί το πρωί της Τετάρτης» ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να επιβεβαίωσε στο πρακτορείο πως ο πρόεδρος του κόμματος προτίθεται να υπογράψει το εν λόγω έγγραφο. Επισήμως, η ΝΔ δεν έχει σχολιάσει.

Βάσει πηγών του ίδιου πρακτορείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη παράσχει τις γραπτές δεσμεύσεις υποστήριξης των μέτρων που ενέκρινε το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα γινόταν την Τετάρτη, για την έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης, τελικά ακυρώθηκε και θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνάντηση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Αντί της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στις 6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξηγώντας την απόφαση για αναβολή της συνάντησης, ανέφερε ρητά πως η Ελλάδα «δεν πληροί τις προϋποθέσεις του τέθηκαν», παρά την έγκριση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή.

Οι εκκρεμότητες που παραμένουν είναι οι γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς και τα μέτρα για την κάλυψη της «τρύπας» των 325 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...