Αναγνώστες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ειναι το ..ιδιο ο Σταλινισμος με τον φασισμό; (παλιο μου σχολιο )

Χωρις να εχω και καμμια συμπαθεια στον ..πατερουλη
λεω οτι δεν ειναι τοσο απλό. Ασφαλώς τα εγκληματα του σταλινισμου ειναι τεραστια ..
Ο σταλινισμος ηταν μια τρομερή στρεβλωση του Μαρξισμου
Ομως οι σταλινικοι κομμουνιστές -δηλαδή Ολοι μεχρι την δεκαετια του 60 τουλαχιστον – περαν του Σταλιν και των αμεσων συνεργατων τους διατηρουσαν παντα κατι απο την Φλογα της επαναστασης και το υποστρωμα της ανθρωπιάς τους ..
Δεν συγκρινεται ενας κομμουνιστής -ακομα και σταλινικός – μεναν Φασιστα ..Ειναι η Μερα και η Νυχτα ….
(αν συγκρινοταν τοτε θα φταναμε σε αηδιες του Τυπου ”Τι εθνική αντισταση τι ταγματασφαλιτες Τι ΕΑΜ τι Συνεργατες των Ναζηδων … Αυτο δεν σημαινει οτι δεν γιναν και απιστευτα Εγκληματικά λάθη ή σκετα εγκληματα απο το τοτε σταλινικοτατο -ζαχαριαδικο ΚΚΕ
αλλά το να λές οτι οι σταλινικοι ησαν το ιδιο με τους Ναζηδες ειναι σαν να ταυτιζεις τον Ηρωικό Μπελλογιάνη με τον ..Τσολακογλου ..Το ιδιο ειναι;

8 σχόλια:

Eriugena είπε...

Απλό και σωστό αυτό που λές, και πρέπει να το υπερασπίζει κανείς αυτό ακόμα κι αν δεν μπορείς να ανταλλάξεις ούτε κουβέντα με τον σταλινισμό. Ο φασισμός αρνείται την ενότητα του ανθρώπινου γένους, χωρίζει τους ανθρώπους σε "είδη", βιολογικά και "εθνικά"...Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που μιλούν, στον δεξιοσυντηρητικο χώρο για "ταξικό" ρατσισμό, ο Νόλτε νομίζω...χαζομάρες αρκετά ύποπτες. Εξάλλου ο φασισμός αρνείται και τον Λόγο, ενω η παθολογία του σταλινισμου είναι ας το πούμε στην αντίθετη (ορθή)κατεύθυνση, στην κατεύθυνση του (ορθού)Λόγου..
Χαιρετώ..γύρισα απο την πορεία...απογοήτευση,τα ίδια και τα ίδια θέατρα απο τους "αντεξουσιαστές"...πέρα βρέχει

Νοσφεράτος είπε...

αντε Γραψε κανα Ποιηματακι στο Τρελο κορακι ..(εικονα δεξια ) και μετα κρεβατι και Υπνο .. Πλακα Τελος που λεει κιο Παχουλουτσικος .
Αντε

Eriugena είπε...

Νευράκια βλέπω..δε πειράζει, εδώ είμαστε με ή χωρίς ευρώ..τα πραγματα σοβαρεύουν όντως

Νοσφεράτος είπε...

τι νευρακια ρε ευρυγεναρε ...; Δεν με καταλαβες καθολου , μα καθολου φιλε.. Ακομα με τα στερεοτυπα σου ζεις .. Αφου ρε βλεπεις με τι χαζά Τι Βληματα εχουμε α κανουμε ..Ποιος μωρε θα ...επανσταστησει .. Τα Συριζακια ; Οι αναρχο..τετοιοι που παιζουν εδω και τρεις δεκαετιες ; Οι ..τεωως Βουλευτες του Πασοκ; Ο ..Λαφαζανης ;Ποιος μωρέ ξερειτι του γινεται; Και απο που κιως που ολοι αυτοι οι εθισμένοι στηνκαταναλωση και στις ιντριγκες θα γινουν ξαφνου Λενινηδες; Κανένα νευρακι Ευγενάκο .. Αυτη ειναι η Ιστορια .. Ξυπναμε απο το Τρουμαν Σωου και νομιζουμε πώς η Φνατσιωση παντοδυναμιας εγινε ..πραγματικοτητα Δυστυχώς η ευτυχως η Φαντασισωη ειναι η Σκηνοθεσια τουΠραγματικου .. Τωρα που μας ηρθε το Πραγματικο και τρωμε την μια σφαλιαρα μετα την αλλη ισωςξυπνησουμε .. Αλλά Υπνο τωρα ..( αφου πρωτακανεις την μετουσιωση σου με εναποιηματακι.. Αντε ..

Eriugena είπε...

Τότε τα νευράκια είναι..κοινά..Δεν μπορώ απο τα νεύρα και γώ ούτε να κοιμηθώ, ουτε να γράψω ποιημα..Το πραγματικό όντως έχει την μορφή σφαλιάρας-καρπαζιάς..Αλλά όπως καταλαβαίνω σε "προσωπικο" επίπεδο μάλλον συνανήκουμε στην κατηγορία αυτών που την έχουν φάει απο νωρίς. Αύριο θα πάω στην κόλαση-ικα να δουλέψω με τους "αναπήρους" και τους απατεώνες συναδέλφους, και δεν ξέρω αλήθεια τι θα γίνει

Νοσφεράτος είπε...

κοιτα .. Επειδή εισαι καλό παιδι και γω σεχω καταλάβει απο τοτε που εγραφες στου Ραντικαλ - παρολο που κι εκει μου τη ..βγηκες καποτε- εχω να σου πώ οτι ο Νικος Ζ. : Αγαπα το Κελί σου Τρωγε το Φαι σου , Διαβαζε πολύ.
Αυτη ειναι - αυτη ηταν πάντα η Συνταγή Ευρυγένειε.. Σιγά τα ωά που παθαμε .. Τι ναπουν κι αυτοι Τι να πουν και οι Πριν απο αυτους ..
Αντοχή... Αυτο ειναι πουλειπει απο τους εθισμένους καταναλωτες - ψευτομαγκες (οπως εχουμε καταντησει)

Eriugena είπε...

Βάλε και λίγο κρασάκι..καλή μας νύχτα

Νοσφεράτος είπε...

καληνυχτα ευρυγενακο..

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...