Αναγνώστες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

περι ..δημοσκοπήσεων και ..δημοσκοπικής ''επιστημης'' και ..επαληθευσιμοτητας ( Σχολια μου στον ΕΟΣ)


''Όμως και οι δημοσκοπήσεις έχουν μια αρκετά σημαντική επαληθευσιμότητα, γιατί αν δεν την είχαν δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν''


Ε ΝΑΙ ..Ιδιως στην Ελλάδα η επαληθευσιμοτητα και η ..Λειτουργικοτητα τους εγκειται στο οτι τα τελευταια πεντε εξι χρόνια , λειτουργωντας ως κρατος εν κρατει - οι δημοσκοποι - σε μια Κοινωνια εν πλήρει Ρευστοτητα - διαμορφωνουν την οποια πολιτιή πραγματικοτητα αντι να την ..αποτυπώνουν ..
Μεγαλος πειρασμός για Δημοσκοπους Και πολύ ευκολο ,, ειδικά εδώ που οι κανονες επιστημονικής δεοντολογιας των δημοσκοπήσεων ειναι απλώς ανυπαρκτοι..
Εξου και η ...επαληθευσιμότητα .. Φτιαξε και συ μια ..πραγματικοτητα ..ΜΠΟΡΕΙς
( η δημοσκοπική φαντασιωση ειναι πια η σκηνοθεσια του Πραγματικου)


"και αυτό συμβαίνει γιατί μια λάθος εκτίμηση στην δημοσκόπηση ξεφτιλίζει πολύ περισσότερο ένα δημοσκόπο, από μια λάθος εκτίμηση ενός οικονομολόγου, αφού 99,999% κάνουν λάθος στις εκτιμήσεις τους..."

ειναι ..λάθος αυτο που λές .. Ολες οι δημοσκοπησεις στην Ελλάδα αποδειχθηκαν μεσοπροθεσμα λάθος και δεν ξεφτιλιστηκε Κανεις ...δημοσκοπος ( Δημοκοπος)..
Απλώς αυτές οι δυο''επιστημες ''  κινουνται σε ενα παραλληλο αδιαφανές συμπαν αστρολογικής μαγικΗς σκεψης και ..αναστοχαστικοτητας -αυτοπάθειας , εχοντας βρει τον τροπο να μετατρεπουν το επιστημονικό κριτηριο της διαψευσιμοτητας σε επαληθευσιμοτητα κατα τοΓνωστον:" Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις".
(βρες μου εσυ εναν Δημοσκοπο εν Ελλ΄δαι που να καταστραφηκε η Φημη του απο στημενες δημοσκοπήσεις και θα σου βρω εναν ...οικονομολογο)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...