Αναγνώστες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

περι χρεωκοπίας .. Διαφορες της χρεωκοπίας της Αλβανιας στα 90 απ την πιθανή χρεωκοπία στην Ελλάδα του σημερα ..(σχόλια)

Σιγουρα τα αιτια της χρεωκοπίας ειναι εντελώς διαφορετικά
α.Η αλβανια του Χοτζα ειχε 0 χρεος η Ελλάδα του σημερα 360 δις ευρω και βαλε
β. Η αλβανια του Χοτζα κατερρευσε λόγω του Σταλινικου φονταμενταλισμου της και της παγκοσμιας ηττας του Υπαρκτου σοσιαλισμου η Ελλαδα του 20012 καταρρεει λόγω της παγκοσμιας ηττας της αηδιαστικής νεοφιλελελευθερης φονταμενταλιστικής ουτοπίας και του καπιταλιστικου καζινου αλλά και του ελληνικου Ωχ αδερφισμου δυο δεκαετιων και του οτι αφερθηκαμε στη διαφθορά και τον υπερκαταναλωτισμο.
Αυτά ως προς τις διαφορές στα αιτια και ισως να υπάρχουν και χιλιαδες αλλες
Αλλά σε οτι αφορά την περιγραφή και συμπτωματολογια της Στιγμής της Χρεωκοπίας απο τον N aGO δεν μπορω να βρω ουτε να φανταστω καμμια διαφορά: Ισως διαφορές επι τα ..χειρω ..
θυμιζω τα του Ago
Χρεοκοπία είναι να ξεκινάς το πρωί να πας στο φούρνο για ψωμί και να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει ο φούρνος! Να έχουν ξηλωθεί ακόμα και τα κεραμίδια. Να έχει λεηλατηθεί το φαρμακείο και να έχουν κλαπεί ακόμα και οι πάγκοι. Να ξεκινάει το παιδί σου για το σχολείο και αν μπορέσει να φτάσει ως εκεί, το σχολείο να μην υπάρχει. Να θες να πας στο γιατρό αλλά ο γιατρός να λείπει από τη θέση του και το νοσοκομείο, αν δεν έχει καεί, να έχουν κλαπεί τα κρεβάτια για να πουληθούν. Οι αστυνομικοί να προσπαθούν μαζί με πλιατσικολόγους να κλέψουν ο,τι και όσο μπορούν. Θέλουν και αυτοί να ζήσουν. Γυναίκα κάθε ηλικίας να μη μπορεί να βγει στο δρόμο ακόμα και αν χρειαστεί να μαζέψει το σκοτωμένο παιδί, άνδρα ή αδελφό. ”
αν αυριο λοιπόν γινει χρεωκοπία εδω πιστευει κανεις οτι η συμπεριφορα των ..συμπολιτων μας θα ειναι ..καλυτερη;
Comment από ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ | 26/02/2012
και αυτή ακριβώς ειναι η διαφωνια μου με την ..στρατηγική της χρεωκοπίας ως …τσαμπουκα:
α) αν ειναι Μπλοφα σου θυμιζω οτι δεν γινεται Μπλοφα ποτε με ολα τα χαρτια σου ..ανοιχτα
β) αν το πιστευουν πραγματικά ολοιαυτοι της αριστεράς της ..Δραχμής εχουν κανα σχεδιο;
εχουν προετοιμασει τον ”λαό” δηλαδή το συνολο αυτων των ακρως εξατομικευμένων τρομαγμένων καταναλωτων και των εξαντλημένων μισθωτων κλπ για το πως θα ..συμπεριφερθουν την στιγμή της Χρεωκοπίας;
Πως θα αποφυγουμε τα Πλιατσικα και την καταρρευση των πάντων; Η λενε ”ελα μωρε τι το χειροτερο απο οτι συμβαινει τωρα ,μπορει να συμβει; ”
Ε η πειρα των τελευταιων πεντε εξι χρονων ειναι οτι παντα ..καραδοκει το χειροτερο..
Λοιπόν; Ολοι αυτοι οι Ηγετες της … δραχμής εχουν προετοιμασει τον κοσμο; Να μη συμεπριφερθει πανικοβλητα και Υστερικά;
απο την συζητηση εδω :

-Τι σημαίνει χρεωκοπία!

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μία βασική παράμετρος που δε λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι για τη χρεοκοπία έχουμε δείγματα σύγκρισης, σκέψεις χαοτικών καταστάσεων κλπ. Για τις συνέπειες τις δανειακής σύμβασης, δεν έχουμε εκτός από τις βέβαιες αστρολογικές προβλέψεις των οικονομολόγων και των νεοσυντηρητικών απολογητών του δανεισμού. Ουσιαστικά, οι συγκρίσεις και οι καταστροφολογικές διαστάσεις που δίνονται είναι εκ του ασφαλούς, κενές σύγκρισης (λείπει ο β΄ όρος) και δίνουν διαστάσεις εσχατολογικής ιδεοληψίας.

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...