Αναγνώστες

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Enet Διάλογοι «Ελευθεροτυπία» είναι η ψυχή των εργαζομένων της!


«Ελευθεροτυπία» είναι η ψυχή των εργαζομένων της!

αποσπασμα''
''Κι’ όμως είναι η "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." που διαβεβαίωνε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λίγους μήνες πριν ότι πληρώνει κανονικά όλες τις οφειλές, πλην εργαζομένων. Είναι η "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." που ισχυριζόταν στην επιτροπή συμφιλίωσης, ότι το ρεύμα είναι πολυτιμότερο από τους εργαζόμενους, απαντώντας στην ερώτηση της γενικής γραμματέως γιατί δεν κάνει κάποια ρύθμιση με τη ΔΕΗ. Είναι η "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." που, μέχρι και χθες ακόμη, διαβεβαίωνε πως κάνει ό,τι μπορεί για να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων, κάτι πού τελικά δεν έγινε, παρά τη χθεσινή προθεσμία που έληγε σύμφωνα με το νόμο.
Οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" έκαναν τεράστια υπομονή, αποφασίζοντας τελικά το Νοέμβριο να ξεκινήσουν τις πρώτες τους απεργίες, ευελπιστώντας ότι η εκδότρια κ. Μάνια Τεγοπούλου θα συναισθανθεί το βάρος των ευθυνών της για την τύχη των εργαζομένων.
Τον Δεκέμβριο προχώρησαν στην πρώτη τους μεγάλη τριήμερη απεργία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τη δράση τους, ανακοινώνοντας δύο 48ωρες απεργίες για τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και από τις 2 Ιανουαρίου επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, πάντα με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων.
Αντί έστω κάποιας υπόσχεσης, οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την πρόθεση για προσφυγή στο άρθρο 99. Μία προσφυγή που απειλεί να μετατρέψει την άλλοτε μαχητική εφημερίδα των συντακτών σε εφημερίδα των πιστωτών, με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας", έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο κατανόησης, αποφάσισαν παμψηφεί, να προχωρήσουν άμεσα, από την Πέμπτη 22/12, στην κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, έως ότου πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Η "Ελευθεροτυπία" επέζησε, από τον Αύγουστο και μετά, χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων της, που συνέχισαν με επαγγελματική ευσυνειδησία να εκδίδουν την εφημερίδα, ζυγίζοντας κάθε φορά και τη σχέση με τους αναγνώστες.
Η «Ελευθεροτυπία» είναι οι εργαζόμενοι της. Όχι όμως για να γίνονται παιχνίδια στην πλάτη τους. Αλλά για να συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο, με την ίδια ευσυνειδησία που δείχνουν για χρόνια, και ιδίως τους τελευταίους πολύ δύσκολους μήνες, σεβόμενοι την παράδοση μιας εφημερίδας που ήταν πάντα ανοικτή στο διαφορετικό.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο σθένος, τον αγώνα για τη δικαίωσή μας, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή μας τόσο προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή επίθεση των εργοδοτών, όσο και σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου. Πολιτική που φιλοδοξούσε να εφαρμόσει στις πλάτες μας και η διοίκηση της "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.".
Οι εργαζόμενοι -δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί- υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να συνεχίσει να υπάρχει η εφημερίδα, για να συνεχίσει να κρατά ζωντανή την ενημέρωση, ιδίως αυτή την περίοδο που η ελληνική κοινωνία πλήττεται βάναυσα από μιά κρίση που άλλοι δημιούργησαν''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...