Αναγνώστες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παιδιά και τα ΜΑΤια μας…

Τα παιδιά και τα ΜΑΤια μας…



Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τον καταγγελλόμενο τραυματισμό οκτάχρονου κοριτσιού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ
Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι ύστερα από την καταγγελία του Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ κ.Ηλία Βρεττάκου ότι αστυνομικός των Μ.Α.Τ. χτύπησε με την ασπίδα του στη γνάθο την οκτάχρονη κόρη του. Το καταγγελλόμενο περιστατικό, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης των δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και την απουσία στοιχειώδους σεβασμού προς άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως τα παιδιά.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«κ. Αρχηγέ,
Σε συνέντευξη του στον ημερήσιο τύπου ο Αντιπρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Ηλίας Βρεττάκος κατήγγειλε ότι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, αστυνομικός των Μ.Α.Τ. χτύπησε με την ασπίδα του στη γνάθο την οκτάχρονη κόρη του.
Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:
α) Εάν έχει δοθεί εντολή για την πραγματοποίηση Ε.Δ.Ε. σχετικά με το ανωτέρω καταγγελλόμενο περιστατικό.
β) Εάν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των μονάδων της Υ.Α.Τ. λαμβάνεται υπόψη ο κίνδυνος τραυματισμού ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά.
γ) Ποια είναι τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε για την άμεση υλοποίηση της από 8-1-2010 απόφασής σας για την αναγραφή διακριτικών αναγνωριστικών αριθμών στα προστατευτικά κράνη όλων των ένστολων αστυνομικών της Υ.Α.Τ., θέμα για το οποία σας έχει ήδη αποστείλει την υπ’αριθ. 555/30-8-2011 επιστολή η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων».
Η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...