Αναγνώστες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι: «Παπά μπροστά, παπά γερά με τσαμπουκά αναδημοσιευσηαπο το lifo

Αγανακτισμένοι: «Παπά μπροστά, παπά γερά με τσαμπουκά!»

Twilight Zone, απ' το μπλογκ του Αμβρόσιου Καλαβρύτων.




Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει ένα μπλογκ που εδώ και χρόνια ανανεώνει τακτικά. Παρότι είναι μέσα στις νέες τεχνολογίες, θεωρείται απ' τους πιο οπισθοδρομικούς της χώρας. (Αν δούλευε σε εταιρεία μάρκετινγκ που σκοπό είχε να διαφημίζει το Θεό, θα είχε απολυθεί, σχολίασε ένας φίλος.)

Ένα απ' τα  πρόσφατα ποστ (με τον κάπως αστείο τίτλο «ΩΦΕΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ») απαντά στο αν ο Θεός είναι εκδικητικός:
«Ασφαλώς όχι! Ο Θεός είναι Πατέρας στοργικός, ο Οποίος υπομένει, συγχωρεί, ευλογεί τα πλάσματά Του!», γράφει ο Μητροπολίτης και λίγο πιο κάτω απαριθμεί τι έπαθαν όσοι τα έβαλαν με τον καθόλου εκδικητικό Θεό:
Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που κορόιδεψαν (µυκτήρισαν) τον Κύριο. Ο Λένον, αφότου είπε ότι οι Μπιτλς ήταν διασηµότεροι από τον Ιησού Χριστό, πυροβολήθηκε 6 φορές... / Ο ετεροφυλόφιλος Βραζιλιάνος τραγουδιστής Cazuza (δεν έχω ιδέα γιατί διευκρινίζεται ότι είναι στρέιτ) σε συναυλία φύσηξε ψηλά τον καπνό του τσιγάρου και είπε «Θεέ, αυτό είναι για σένα». Πέθανε σε ηλικία 32 ετών από ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ µε φρικιαστικό τρόπο / Αυτός που έφτιαξε τον Τιτανικό, με έναν ειρωνικό τρόπο, είπε: «Ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν µπορεί να τον ßουλιάξει». Το αποτέλεσµα: πιστεύω πως ξέρετε όλοι τι απέγινε ο Τιτανικός / Η Mέριλιν Μονρόε είπε σε πάστορα ότι δεν χρειάζεται τον Ιησού και μια βδομάδα μετά βρέθηκε νεκρή / Ο πρώην τραγουδιστής των AC/DC σε ένα από τα τραγούδια του το 1979 τραγούδησε: «Μη µε σταµατάς, θα πάρω την κατηφόρα, τη λεωφόρο της κόλασης». Στις 19 Φεßρουαρίου του1980 πνίγηκε με τον ίδιο του τον εμετό / Η δημοσιογράφος Christine Hewitt είπε ότι η Βίβλος είναι χάλια βιβλίο. Τον Ιούνιο του 2006 ßρέθηκε καµένη και δύσκολα αναγνωρίστηκε σε τροχαίο µε τη µηχανή της.
Δεν ξέρω αν χρειάζεστε κι άλλα παραδείγματα (το μπλογκ έχει πάντως) για να το χωνέψετε. Ο Θεός του Αμβρόσιου είναι στοργικός και σε καμία περίπτωση εκδικητικός!
(Στο τέλος υπάρχει και γκάλοπ. Ρωτάει ο Μητροπολίτης: Συμφωνείτε με την άποψή μας στο ποστ; Το «καθόλου» είχε 408 ψήφους και ποσοστό 97%.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 Η ΛΑΚΑΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗς ΡΑΦΗΣ ( στον κινηματογράφο Σελ.411,412,413  SUSAN HAYWARD ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ρίτα Κολαΐτ...