Αναγνώστες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μας ξεφτίλησε ο Σόιμπλε...(αναδημοσιευση απο τον greek rider

Μας ξεφτίλησε ο Σόιμπλε...


Να τι μας είπε ο Σόιμπλε:

«Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε μας ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο» (Πηγή: ΧΑΑ-Geokalp)

Θα μου πείτε αμέσως ότι απλά οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν τα ακριβά φωτοβολταϊκά τους, και έχετε δίκιο. Όμως παράλληλα έχει και αυτός δίκιο! Θα μπορούσαμε να εξάγουμε ηλεκτρική ενέργεια στην Γερμανία τώρα που αυτή σκοπεύει να κλείσει όλα της τα πυρηνικά εργοστάσια.

Τι μας λέει δηλαδή ο Σόιμπλε, μας λέει (και μας "την λέει") ότι η Ελλάδα είναι τόσο προνομιούχα χώρα που θα μπορούσε από τον κοπανιστό αέρα να κερδίζει χρήματα, δηλαδή από τον ήλιο. Και αν αυτό ισχύει τότε εμείς (βασικά οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια) είμαστε διπλά ανίκανοι που καταφέραμε να χρεοκοπήσουμε.

Τόσο ξεφτίλες είμαστε που καταφέραμε να χρεοκοπήσουμε μια χώρα που είναι χτισμένη πάνω σε ένα από τα πιο ωραία οικόπεδα στον κόσμο.

Σχέδια μόνο να υπήρχαν και άνθρωποι που θα τα υλοποιούν ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να δώσουμε μεγάλες εκτάσεις να φτιαχτούν τουριστικά χωριά στο πρότυπο των μεγάλων ξενοδοχείων. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε οικισμούς με σεβασμό στο περιβάλλον και να τα πουλήσουμε σε ξένους με σκοπό να γίνουμε η Florida της Ευρώπης. Όλα αυτά με κρατικό σχέδιο και πρωτοβουλία.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα τα πιο αυτονόητα πράγματα πρέπει πάντοτε να αναλύονται σε μίζες, συμφέροντα, ημετέρους, γραφειοκρατία κτλ, κτλ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...