Αναγνώστες

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Πλημμύρισε η πόλη... γυμνούς ποδηλάτες

Πλημμύρισε η πόλη... γυμνούς ποδηλάτεςΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Η πιο μαζική ποδηλατοδρομία, με περίπου 1.500 ποδηλάτες, ντυμένους πολύχρωμα, με ζωγραφιές στο σώμα τους (body painting), αλλά για πρώτη φορά και αρκετούς γυμνούς, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Η 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία εξελίχτηκε σε μια ειρηνική διαδήλωση για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης. Οι περισσότεροι με ποδήλατα, αλλά και ορισμένοι με πατίνια, σκέιτμπορντ, ακόμη και αναπηρικά αμαξίδια, διέσχιζαν για δύο ώρες τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Τσιμισκή, Καρ. Ντηλ, Εγνατία, Α. Σβώλου, Αγ. Σοφίας, Λ. Νίκης) και, αφού πέρασαν από το Λευκό Πύργο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συγκεντρωμένους αγανακτισμένους πολίτες, κατέληξαν στο πάρκο του Ξαρχάκου, όπου το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ξεκινώντας τις πεταλιές τους στην πόλη, οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του δημαρχείου, όπου τους χαιρέτησε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν στην Τσιμισκή, στο ύψος του προξενείου των ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα πορεία εναντίον των μέτρων, όμως άλλαξαν την αρχική τους διαδρομή και συνέχισαν την ποδηλατοδρομία τους.
Αντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και αρκετά παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση με σφυρίχτρες και συνθήματα συγκέντρωσαν την προσοχή των περαστικών. «Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια με 200 - 300 ποδηλάτες και σταδιακά η κίνησή μας για το ποδήλατο βρήκε ανταπόκριση και γίναμε χιλιάδες», έλεγαν ικανοποιημένοι οι διοργανωτές.
Λόγω της ποδηλατοδρομίας, αλλά και της ταυτόχρονης πορείας του ΠΑΜΕ, για περίπου δύο ώρες προκλήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο, που επηρέασαν τους περισσότερους δρόμους της πόλης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...