Αναγνώστες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μια ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΤΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ..ΚΛΙ Κ ΕΔΏ... πρωτοδημοσιευτηκε στου ΠΑΠΟΥΛΗ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ
Ανταποκριση απο το μετωπο
Μετα το συγκλονιστικο βιντεο με τον Αντωνακη ενοιωσα το χρεος «της ανθρωπιας και της αγαπης» να μου κτυπαει την πορτα, ως εκ τουτου μου ηταν αδυνατο -αγαπητοι μου αναγνωστες, που λεει και ο Παπουλης- να μην σπευσω στο Συνταγμα οπου βιωσα μοναδικες στιγμες … «συνειοσφορας στον πονο του αλλουνού»!
Για την μορφολογια ενός σημαντικου κοματιου του πληθους των «Αγανακτισμενων Ελληνων Αντιμνημονιακων» (ΑΕΑ) –είναι αληθεια ότι- μας ειχε προϊδεασει η Ανιτα Πάνια αλλα μου ηταν αδυνατο να φανταστω το ευρος αυτου του τμηματος της Ελληνικης κοινωνιας!
Μια παρεμπιπτουσα παρατηρηση του φαινομενου αφορα στις οδοντοστοιχιες των ΑΕΑ η οποιες, κατά ανταλαγη χαμόγελων επιτυχιας μεταξυ των, προσιδιαζε με μαυρη αστραπη!
Αυτοματως μου ηλθε στο νου η εξαγγελια της κυβερνησης για την απελευθερωση των επαγγελματων και συγκεκριμενα αυτης του Οδοντογιατρου: Θα μπορουσανε θαυμασια οι μισοι Ελληνες να αποροφηθουνε επαγγελματικα ως οδοντογιατροι και με έναν τροχο να τροχιζει ο ενας τα δοντια του αλλου!
Κατά τα αλλα υπηρχε μεγα παλομενο πληθος το οποιο διατρανωνε τις αποκρυσταλωμενες αποψεις του και τα οριμα αιτηματα του!
Χαρακτηριστικο κλου τα χιλιαδες φασκελα τα οποια ειχαν σαν παραληπτη την Βουλη των Ελληνων.
Το γαστριμαργικο κυριαρχουσε αφου ντελιβεραδες εθελοντες μετεφεραν συνεχως ταπερ με σπιτισια φαγητα μαγειρεμενα από αδουλωτες Ελληνιδες νοικοκυρες αλλα το κυριως μενου ηταν κοματια ψωμι σε μορφη αντιδωρου και τελαρα με ντοματες και φρουτα.
Για τους πιο καλοφαγαδες υπηρχαν τα δεκαδες καροτσακια με τα σουβλακια και τα λουκανικα!
Οι διαρκεις επιτροπες εργασιας συνεδριαζαν ακαταπαυστως με τη συμετοχη όχι περισσοτερων από 5-10 ατομων υπο τα αγρυπνα βλεματα των συνεχως εναλλασομενων περιπατητων.
Ολιγομελεις παρεες με κιθαρες και κιθαρες και τζετζερεδες, καθισμενοι εν κυκλω στο γκαζον των παρτεριων, επαιζαν και τραγουδουσαν επαναστατικα και λαϊκα ασματα!
Εγχρωμοι μεταναστες μικροπωλητες πουλουσαν την πραματια τους, από βιοχλαπατσα την οποια πετας στην οθονη της TV προκειμενου να σου φυγει το στρες της αγανακτησης, μεχρι λέιζερ με τα οποια ο αγανακτησμενος λαος στοχευε το κτηριο της βουλης το οποιο ειχε μετατρεψει σε ένα τεραστιο ψηφιδωτο!
Σε μικρη αποσταση από την αγανακτησμενη πλεμπα και συγκεκριμενα στα προπυλαια διεξηγετο ταυτοχρονως και η συγκεντρωση των «Αγανακτησμενων πρυτανεων» των εκπαιδευτικων Ιδρυματων της χωρας η οποια ηταν επισης ιδιετερα μαζικη και μαχητικη!
Το μορφολογικο –είναι αληθεια ότι- αλλαζε σε σημαντικο βαθμο χωρις ωαστοσο να εκλειπουν παρεες σε …λουκ «Βαμβακουλα»!
Στην εν λογω συγκεντρωση απηυθυνε θερμο αγωνιστικο χαιρετισμο και ο αγωνιστης της αριστερας και της δημοκρατιας Μικης Θεοδωρακης (στην Θεσσαλονικη ακουσα ότι παρευρεθη και απηυθυνε αντιστοιχο χαιρετισμο ο Ανθιμος)!
Η κυριαρχη ιδεα που επικρατουσε παντου ηταν ότι για την καταντια μας (εκτος από τους πολιτικους), «φταινε οι ξενοι» (Τροϊκα κλπ) !!!
Αλλωστε αυτό ακριβως υποδηλωνε και ο εντυπωσιακος αριθμος των …γαλανολευκων (σημαιων) τις οποιες το πληθος των αγανακτισμενων ανεμιζε υπερηφανα!
Γενικως η ολη ατμοσφαιρα θυμιζε κατι από Παρισινη κομουνα, παζαρι του Σχιστου και Θεσαλλικη ζωοπανηγυρη!
Η αισθηση που αποκομισα είναι ότι αυτό το τουρλουμπουκι δεν θα εκτονωθει ευκολα και ότι θα σηματοδοτησει εξελιξεις οι οποιες εκτιμω ότι θα είναι πολύ δυσαρεστες!
Είναι προφανες ότι ο ΓΑΠ μετα τις πρωτες πανηγυρικες πιρουετες (e-gov, υπουργικα συμβουλια με συνηγορο του πολιτη και αρχιεπισκοπο, αντικαπνιστικο νομο, δια βιου μαθηση και αλλλαι δικαιοπραξιαι) με τις οποιες εκανε την εισοδο του στην διακυβερνηση της χωρας ξεμεινε γρηγορα από ενεργεια, σταματησε να ποδηλατει και σαβουρντιστηκε φαρδυς-πλατυς παραδιδοντας τη χωρα στις μαζες!
Το παρδαλο λεφουσι των αγανακτησμενων αντιμνημονιακων εχει ηδη βγαλει την ετυμηγορια του: «Φταινε η ξενοι», και καμια από τις πολιτικες δυναμεις του τοπου δεν φαινεται διατεθειμενη και ικανη να το αναχαιτησει!
Η κυβερνηση …παρεδωσε το πνευμα και η αξιωματικη αντιπολιτευση βρισκεται στα χερια των εθνικοπατριωτικων δυναμεων!
Η αριστερα είναι αυτή που ηταν παντα: αυτιστικη.
Σε ένα διεθνες περιβαλλον που γινεται ολοενα και πιο ανταγωνιστικο η χωρα επιστρεφει με τον πιο τραγικο τροπο στην εσωστρεφεια, τον απομονωτισμο και την αυτοχαρακωση.
Και ο …θεος να βαλει το χερι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...