Αναγνώστες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Οργή για τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες στη Συρία


Οργή για τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες στη Συρία

Μαρτυρία Σύριου στρατιώτη που εγκατέλειψε τον στρατό!

Μεταξύ των Σύριων που κατέφυγαν στην Τουρκία,  ήταν και  λιποτάκτες του στρατού οι οποίοι μίλησαν για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους στρατιώτες στην καταστολή διαδηλώσεων, οι οποίοι ήταν κάτω από την απειλή της εκτέλεσης,αν δεν υπάκουαν στις εντολές.
Ο Tahal Αλ Lush περιγράφει την επιχείρηση στο Ar-Rastan, μια πόλη 50.000 ανθρώπων στην επαρχία Χομς, η οποία και τον οδήγησε να εγκαταλείψει τον στρατό:
«Μας είπαν ότι οι άνθρωποι ήταν οπλισμένοι εκεί. Αλλά όταν φτάσαμε, είδαμε ότι ήταν συνηθισμένοι πολίτες. Τότε μας διατάξανε να τους πυροβολήσουμε”, δήλωσε ο Lush, με ένα κενό βλέμμα στα μάτια του. “Όταν μπήκαμε στα σπίτια, ανοίξαμε πυρ σε όλους, τους νέους και γέρους. Οι γυναίκες βιάστηκαν στην παρουσία των συζύγων και των παιδιών τους”,  είπε.
Ο Tahal Αλ Lush έδειξε στρατιωτικό βιβλιάριο του και άλλα έγγραφα ως απόδειξη ταυτότητας.
Ο Μοχάμεντ Mirwan Χάλαφ, ο οποίος βρισκόταν σε μια μονάδα  στάθμευσης στο Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα δήλωσε:
“Ακριβώς μπροστά μου, ένας επαγγελματίας στρατιώτης έβγαλε το μαχαίρι του και μαχαίρωσε έναν πολίτη στο κεφάλι, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.”
http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=395844

Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις στη Συρία, λέει η διεθνής Αμνηστία

Η δολοφονία του Αλ-Χατέμπ προκάλεσε κύμα διμαρτυριών μέσα και έξω από τη Συρία
Η δολοφονία του Αλ-Χατέμπ προκάλεσε κύμα διμαρτυριών μέσα και έξω από τη Συρία  

 Τουλάχιστον 77 παιδιά έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ καταγράφονται πολλές περιπτώσεις τραυματισμών και βασανιστηρίων.
Η οργάνωση ανέφερε στο βρετανικό Channel 4 ότι από τους 1060 καταγεγραμμένους θανάτους Σύρων στη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι 77 είναι θάνατοι ανηλίκων.
Ο αριθμός από την διεθνή οργάνωση είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν της UNICEF που εκτιμούσε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου είχαν σκοτωθεί 30 παιδιά.
Επισημαίνει δε η Διεθνής Αμνηστία ότι η συχνότητα των περιστατικών με ανήλικους έχει αυξηθεί και ότι οι Αρχές ασφάλειας ανοίγουν πυρ ακόμα και χωρίς καμία πρόκληση.
Παράλληλα, έρχονται στο φως και νέες περιπτώσεις βασανισμού ανηλίκων.
Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στο φως βίντεο που δείχνει το κακοποιημένο και ακρωτηριασμένο πτώμα του 15χρονου Θαμέρ αλ-Σαχρί που συνέλαβαν οι Αρχές στην Ντεράα τον Απρίλιο.
Φέρεται να κρατήθηκε μαζί με τον φίλο του Χάμζα αλ-Χατέμπ, ο οποίος επίσης παραδόθηκε στην οικογένεια του κακοποιημένος και ακρωτηριασμένος, με την απειλή να μην αναφέρουν τον θάνατο του. Το βίντεο με το νεκρό Αλ-Χατέμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μέσα και έξω από τη Συρία..
Από την αρχή των διαδηλώσεων εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι από 1.000 –ενδεχομένως και πάνω από 1.300– Σύροι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει σε όλους τους τόνους τη βία κατά των αμάχων ενώ δυτικές χώρες κινούνται προς την υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματός από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231111373
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...