Αναγνώστες

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

"Αγανακτισμένοι"(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ)

  • "Αγανακτισμένοι"

    • ΠΕΝΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ψάχνοντας το νόημα της γεμάτης πλατείας Η δέκατη τέταρτη ομάδα της πλατείας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το χαρακτηρισμό που έχει αποδοθεί στο κίνημα, αφού συνιστά ψυχραιμία σε απολύτως αγανακτισμένους. Για δεύτερη εβδομάδα οι αγανακτισμένοι βρίσκονται στις πλατείες.
    • Το Ανω και το Κάτω Σύνταγμα Στην επάνω πλευρά της πλατείας συναθροίζονται όσοι διαμαρτύρονται, ενώ στην κάτω κατοικοεδρεύει η «Αμεση Δημοκρατία» με ανοιχτές συνελεύσεις Στις συνελεύσεις συμμετέχουν κάθε βράδυ δυο-τρεις χιλιάδες άτομα και οι εκατοντάδες που επιθυμούν να μιλήσουν αγορεύουν αναγκαστικά με κλήρωση Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ριζοσπαστικοποίηση των απόψεων που επικρατούν στις λαϊκές συνελεύσεις χαρακτήρισαν τη δεύτερη εβδομάδα του κύματος διαμαρτυρίας στις πλατείες.
    • Οι εθελοντές αυτοοργανώνονται Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι την έναρξη της βραδινής συνέλευσης το πρόγραμμα είναι φορτωμένο. Οργάνωση, ή καλύτερα αυτοοργάνωση. Πριν και μετά τις ανοιχτές συνελεύσεις στην πλατεία Συντάγματος ένα δίκτυο εθελοντών εργάζεται πυρετωδώς από τις πρωινές ώρες μέχρι την έναρξη της επόμενης συνέλευσης.
    • ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ, Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» Αγανακτώ, άρα... εξεγείρομαι Ο ήρωας της γαλλικής αντίστασης καταδικάστηκε σε θάνατο και όπως λέει ο ίδιος, μόνο για λόγους τυχαίους δεν εκτελέστηκε. Ετσι, το 1948 συμμετείχε στη σύνταξη της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τα 94 χρόνια μάχιμου και ενεργού βίου αντιπροσωπεύουν ένα πολύτιμο απόθεμα εμπειρίας, που βοηθάει όποιον το κατέχει να κατανοεί προς τα πού βαδίζει ο κόσμος.
    • Πηγές της ηθικής ευθύνης Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των Μαδριλένων στην Πουέρτα ντελ Σολ εγκαινίασε το κίνημα των «αγανακτι- σμένων». Η αγανάκτηση είναι μια ψυχική παρόρμηση που τρέφεται από το αίσθημα της ντροπής, ένα συναίσθημα θεμελιώδες στη φαινομενολογία της κοινωνικής ηθικής.
    • Ενα πάθος που τυφλώνει Αγαπητέ Στεφάν Εσέλ, με το βιβλίο σας που γνωρίζει κολοσσιαία επιτυχία, μας ζητάτε να αγανακτήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 Η ΛΑΚΑΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗς ΡΑΦΗΣ ( στον κινηματογράφο Σελ.411,412,413  SUSAN HAYWARD ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ρίτα Κολαΐτ...