Αναγνώστες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ροΐδη Εμμονές Η επέλαση του λαϊκισμού και η οσμή του φασισμού

Η επέλαση του λαϊκισμού και η οσμή του φασισμού
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 
Στην Κερατέα
Τάδε έφη ο άγνωστος σε εμένα κ.Γιάννης Στάνκογλου, συνεισφέροντας κι αυτός με τόση ελαφρότητα στη χυδαιότητα που ξεχείλισε και πάει να πνίξει τη χώρα. Αυτοί οι 300 τους οποίους ο κύριος τσουβαλιάζει, εκλέχτηκαν, και έχει χυθεί αίμα γι’αυτό, από το 98% αυτών που ψήφισαν. Λογικά λοιπόν θα πρέπει να είναι το ίδιο σιχαμένοι με τους εκλoγείς τους, αλλά αυτό δεν το λέει ο κ.Στάνκογλου γιατί κοστίζει να τα βάλεις με το λαό και να του πεις κατάμουτρα πως είναι συνυπεύθυνος. Ο Πάγκαλος που το είπε πολύ χοντρά-και βέβαια έχει ο ίδιος τεράστιες ευθύνες-έγινε αντικείμενο χλευασμού, παραποίησης πολλών δηλώσεών του και αποδέκτης μίσους. Ο ίδιος δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει τι προτείνει σε αντικατάσταση αυτής της συλλήβδην «σιχαμένης» Βουλής. Την Εκκλησία ή τον Στρατό, γιατί αυτές οι απόψεις οδηγούν μοιραία ή εκεί ή στην πιο πρωτόγονη Αναρχία. Και βέβαια ο κ.Στάνκογλου, καλός νέος ηθοποιός όπως πληροφορήθηκα, δεν μπαίνει στον κόπο, ούτε αυτός ούτε οι «Αγανακτισμένοι», να προτείνει κάτι σαν υπεύθυνος πολίτης, π.χ. ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, δίκες ληστών υπουργών, δημεύσεις των περιουσιών τους, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, δίκαιη φορολόγηση και δραστική μείωση των Υπερεξοπλισμών. Είναι πολύ συγκεκριμένες αυτές οι προτάσεις, πολύ ωφέλιμες και πολύ επικίνδυνες για να διακινηθούν από ανέμελους καλλιτέχνες ή από συνειδητούς λαϊκιστές. Ούτε ο κ.Τσουκάτος δεν μπήκε στο στόχαστρο αυτών που δεν μπαίνουν στον κόπο να εντοπίσουν πραγματικούς ενόχους, αλλά τους κουκουλώνουν με άδικες γενικεύσεις.
Αυτά τα ταμπού που δεν τα παραβιάζουν οι ντόπιοι φοροκλέφτες «Αγανακτισμένοι» πατριώτες τα έθιξε ο Κον Μπέντιντ: («Σταματήστε τον παραλογισμό των εξοπλισμών») και η ολλανδική «De pers»:
«….Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στοκχόλμης International Peace Research Institute (SIPRI), η Ελλάδα έδωσε την τελευταία δεκαετία περισσότερα χρήματα σε όπλα από κάθε άλλο μέλος της ΕΕ και ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός υπερέβαινε ακόμη κι αυτών ορισμένων χωρών της Μέσης Ανατολής Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα ξόδευε λιγότερα χρήματα για την άμυνα….».
Για χρόνια ο μόνος εχθρός που είχε η Ελλάδα ήταν ο λαός της και οι κυβερνήσεις της, τώρα προστέθηκε και το χρέος που οι σπάταλοι σαν κλέφτες Νεοέλληνες δημιούργησαν κι αντί το πρώτο πρόβλημα να είχε αντιμετωπιστεί, εφευρέθηκαν φανταστικοί εχθροί και δαπανήθηκαν απίστευτα ποσά για άχρηστα όπλα, με μοναδικό όφελος την ικανοποίηση του γεροντοέρωτα κάποιων πατριωτών υπουργών. Τώρα που η Τουρκία απειλεί στ’αλήθεια την Ελλάδα με πυρηνικό εργοστάσιο που κάποτε μοιραία θα εκραγεί, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.'....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...