Αναγνώστες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

μια συνοψη απο τον ...λόγο του ΜΙΚη στην Πλατεια Αριστοτελους (απο την φιλη μου την Ν)..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ......

Ο λόγος του στην πλατεία Αριστοτέλους (κάτω κάτω έχω την ηλεκτρονική διεύθυνση). Ολα στημένα από τα γνωστά διεθνή και ντόπια κέντρα που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα: ο ΣΚΑΪ με το ντοκυμοντέρ για το 1821, το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημ, το σχέδιο ΑΝΑΝ και το γραφείο που το συνέταξε μαζί με το Μνημόνιο (το "ίδιο φαρμακερό φίδι"), το τούρκικο προξενείο, οι εθνικιστικοί κύκλοι Σκοπίων και Αλβανίας που ζητούν να φθάσουν οι μεν μέχρι τον Ολυμπο και οι δε μέχρι την Πρεβεζα, οι Αμερικάνοι που δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευθούμε την ΑΟΖ. Εθνικιστικό παραλήρημα.
Η ταξική εκμετάλλευση όλα αυτά τα χρόνια, η κατασπατάληση κονδυλίων της Ε.Ε που πήγαν στις τσέπες διοικούντων, ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός είναι ανύπαρκτες παράμετροι. Ενα είναι το ζήτημα: Οτι θέλουν οι ξένοι μαζί με τους ντόποιους λακέδες να μας εξαφανίσουν ως χώρα.
Προτείνω να τον διαβάσετε όλον, αλλά αν βαριέστε αντιγράφω το κλείσιμο με τις προτάσεις και σε έντονα γράμματα έχω τα σημεία 5,6 και 7 για λόγους που θα καταλάβετε. 
Στο σημείο αυτό σας παρουσιάζω συνοπτικά τον «Δεκάλογο», το Πρόγραμμα Αρχών της Κίνησής μας:

Αγωνιζόμαστε για:
  1. Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.
  2. Να χαρακτηρίσουμε Άκυρες όλες τις δεσμευτικές συμβάσεις-συμφωνίες που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου.
  3. Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.
  4. Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.
  5. Να συνάψουμε Δάνεια και Επικερδείς Συμφωνίες με κάθε χώρα, Ανατολική, Δυτική, Βόρεια ή Νότια, που θα δεχτεί να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο και με λογικούς όρους..
  6. Να διεκδικήσουμε το status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου και με την επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το Status της Ουδετερότητας οδηγεί σε αναθεώρηση των σχέσεών μας. Τέλος οι διεθνείς εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την Ουδετερότητα της χώρας, μάς απαλλάσσουν οριστικά από τα βάρη των εξοπλισμών.
  7. Να επιβάλουμε τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της Άμυνας της Χώρας.
  8. Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ.
  9. Να αναθεωρήσουμε τον Συνταγματικό μας χάρτη με νέους θεσμούς που να εξασφαλίζουν το Πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας.  Και τέλος
  10. Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης-Κοινωνικής Ανόρθωσης-Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού-κοινωνικού-μορφωτικού και πολιτικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στον διεθνή χώρο.

9 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

Να συνάψουμε Δάνεια και Επικερδείς Συμφωνίες με κάθε χώρα, Ανατολική, Δυτική, Βόρεια ή Νότια, που θα δεχτεί να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο και με λογικούς όρους..'''

----------------------
Αντε Βρειτε εσεις τετοια χωρα που θα μας δανεισει καμμια 100 διασκατομμυρια με με χαμηλό επιτόκιο και με λογικούς όρους..'''

χιστε και κυριε..
Θελω να φυγω απο αυτη τη χωρα .. Δεν αντεχω .. Ο καθενας λεει τομακρυ του και το κοντο του και Δεν δινει δεκαρα αν στεκει αυτο που λεει ..
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΆΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ποντος και Αριστερά είπε...

Θελω να φυγω απο αυτη τη χωρα ..

Δεν αντεχω ..

Ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του και Δεν δινει δεκαρα αν στεκει αυτο που λεει ..

Omer
(που κάνει το λάθος να εντοπίζει το ίδιο πρόβλημα σε όλες τις κατευθύνσεις)

Νοσφεράτος είπε...

ομερ θελω να σε ρωτηξω εδώ και πολλά χρονια κατι .. Αλλά θελω να μου απαντησεις .. Θα μου απαντησεις ευθεως σε αυτο που θα σε ρωτησω;

Ποντος και Αριστερά είπε...

Φυσικά βρε..

Αφού ξέρεις πόσο σε πάω. Αλλοιώς θα σου φερόμουν με τόση οικειότητα;

Νομίζεις ότι αυτά που τράβηξα για να σε προστατέψω όταν με έχρισαν "Μέγα Αδμινίστορα" δεν με επηρέασαν;

Απλώς τώρα λέω και μια δικιά μου άποψη.

Τώρα, γιατί τσατίζεσαι όταν ακούς μια άλλη άποψη είναι ένα ερώτημα, το οποίο όμως δεν το θέτω, γιατί σε αποδέχομαι έτσι όπως είσαι!

Και βέβαια γιατί ξέρω να ξεχωρίζω το δημιουργικό Νοσφεράτο και είμαι ένας από τους καλούς αναγνώστες της βιβλιοθήκης που δημιούργησες στη σπηλιά σου.

Νοσφεράτος είπε...

ωραια..οταν ομως σε ρωτηξω αυτο που θελω να σε ρωτηξω μην αρχιζεις παλι να τσιριζεις και να χτυπάς το πόδι καταγής και να λές παλι ''Κακε, κακέ ,κακέ ,νοσφερατε!'' μου υποσχεσαι ; στην ποντική σου τιμή; χωρις ζαβολιες;

Ποντος και Αριστερά είπε...

Eσύ ρώτα, αφού το έχεις απωθημένο!

Εγώ θα λειτουργήσω με βάση την ποντιακή μου τιμή.

Νοσφεράτος είπε...

ε αυτο ειναι που φοβαμαι ..οχι τοσο την Ποντιακή οσο την ..(ξερεις αρβαν.... ;)
..
ασε δεν ρωταω ..Δεν αντεχω αλλες τσιριδες ..Ποναει το κεφαλι μου ..

Ποντος και Αριστερά είπε...

Aaaaa!

Εσύ μόνο για "ποντιακή" μου μίλησες, και εγώ δεσμεύτηκα!

Μην τα θέλεις και όλα δικά σου

Νοσφεράτος είπε...

Εσύ την εχεις διπορτη (την καταγωγή εννοώ ..για να μην παρεξηγουμεθα)

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...