Αναγνώστες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ενα μικρο βιντεο για την ΑμεσηΔημοκρατια και ενα μου σχολιο

Νοσφεράτος είπε... το ειδα ..Ρε παιδια ..συγνωμη .. Αυτο δηλαδή ειναι η ..Αμεση Δημοκρατια; Αυτο ειναι η ..Κατω βουλή; Να συναγωνιζονται οι ομιλητές στο ποιος θα πει τα καλυτεραΛόγια .για τηνΑμεση Δημοκρατια για να εισπραξει το ..χειροκροτημα ; Τουλαχιστον στην εμμεση βλέπουμε και καμμια ..διαφωνια εστω και φαινομενική ... 20 Ιουνίου 2011 11:50 μ.μ. το σχολιο απο εδω οπου βρηκα και το βιντεον http://enosy.blogspot.com/2011/06/blog-post_20.html?showComment=1308603018250#c3887865953616945030

3 σχόλια:

Aθανάσιος Γ είπε...

Αγαπητέ Nosferatu μην μπερδεύεις ανόμοια πράγματα και μην βγάζεις άδικα συμπεράσματα.
Προφανώς και άμεση δημοκρατία δεν είναι η λαϊκή συνάθροιση.
Άμεση δημοκρατία έχει να κάνει με αδιαμεσολάβητες αποφάσεις και την άμεση υλοποίηση τους ( άμεση όχι αμέσως αλλά από τους ίδιους που πήραν την απόφαση ).
Ηρεμίστε όλοι σας. Η χρόνια τηλεθέαση μας στέρησε το δικαίωμα να μιλάμε και να ακούμε ο ένας και μια τον άλλο για 20 χρόνια και βάλε. Πριν αρχίσουμε να υλοποιούμε αποφάσεις θα πρέπει να συν-σκεφτούμε, να συν-μιλήσουμε, να συν-εννοηθούμε και μετά να συν-πράξουμε.
Ηρεμίστε όσοι είστε βιαστικοί. Ήμασταν αφυδατωμένοι από δημοκρατία και τώρα πέσαμε με τα μούτρα στην λίμνη, είναι φυσικό να έχουμε σκάσει από την υπερβολή…..θα βρούμε τα μπόσικα μας…… συμμερίζομαι αγαπητέ Nosferate και εγώ πολλές απογοητεύσεις αλλά δεν χάνω το νόημα. Ξέρω να διακρίνω την άμεση δημοκρατία από την άμεση συνάθροιση. Σε παράκαλώ μην τα μπερδεύεις μεταξύ τους είναι διαφορετικά πράγματα.
Με ευγνωμοσύνη για το ωραίο βιντεάκι… Γεωργιλάς Αθανάσιος.

Νοσφεράτος είπε...

αγαπητε κ Αθανασιε ειαι ο ΝοσφερατΟΣ ουχι ο Nosferatu.. Οσο για τα π[ερι αμεσης και ουχι εμεσης δημοκρατιας που ειναι αδιαμεσολάβητες αποφάσεις ε αυτο ακρβώς ειναι που φοβαμαι: Την Φαντασιωση μιας .. Αδιαμεσολαβητης ..αποφασης που προωθουν οι διαφοροι μεσολαβητες : Απο τους 300 .ελληνες που ξεκινησαν αυτά τα περιεργα παιχνιδια μεχρι τις λογής λογής τασεις του Συριζα που βρηκαν ..καινουριο παιχνιδι, τους διαφορους φεησπουκερδες που ..μεσολαβουν , τον Σπιθα που κιαυτος κιαν ειναι ..αδιαμεσολαβητος και διαφορους Πανεπιστημικους που αφου εφτασαν στην κορφή της καριερας τους προφανώς χωρις καμμια μεσολαβηση παρα μόνο με την αξια τους αποφασισαν να μας προσφερουν κι αυτοι την Σοφια τους Κομιζοντες Γλαυκα εις τας Αθηνας οπως ο κ Πανεπιστημιακός που εμφανιζεται εις το Βιντεον ..Φυσικά θα Ηρεμισουμε και θα απολαυσουμε την απαγορευση των κομματων σε Δημοιο χωρο την απγορευση σημαιων πλήν των εθνικών και την απαγορευση του να δικινουνται πολιτικά εντυπα με υπογραφή οπως και να μιλουν ατομα που επικαλουνται Κομματική πολιτική ταυτοτητα και οχι .. αδιαμεσολαβητη οπως περιπου συνεβαινε και με την Συμβουλευτική της Χουντας και με παλαιοτερες προσπαθεις αναβιωσης της Αμεσης ακομματιστης Δημκρατιας οπως στους καιρους του κ Ι Μεταξά ο οποιος επισης ειχε ως ιδανικόν του Γ Ελληνικου πολιτισμου την Σπαρτην και ουχι ας Αθνας οπως εξαλλου και προφανώς οι εμπενευστές της παρουσης αμεσης Δημοκρατιας 300 ελληναρε...

Aθανάσιος Γ είπε...

Αγαπητέ Νοσφεράτε,
Αν έχεις αντιληφθεί ορθά και εγώ, και όσοι συρρέουμε στις πλατείες, είμαστε λάθος, ότι δηλαδή το γεγονός των πλατειών ελλοχεύει στα σπάργανα του περισσότερο από Μεταξά και Χούντα των συνταγματαρχών από ότι κοινότητες των chiapakaνών και ελευθεριακής ουλτούρας τότε είναι πολύ κρίμα πράγματι.
Είμαι σίγουρος ότι αν έχεις δίκιο, αυτό θα σε θλίψει στο ίδιο βαθμό που θα με θλίψει και εμένα που θα έχω άδικο.
Ελπίζω μόνο να μην είναι ότι ολισθήσαμε στον «Σπαρτιακισμό» από το γεγονός ότι καλεστήκανε, ανάμεσα στις δεκάδες συνελεύσεις, και 2-3 επώνυμοι για να μας «πούνε την γνώμη τους και αποφασίσουμε εμείς», ή να μην φταίει ότι «φασιστορέπουμε» από το γεγονός ότι υπερασπιστήκαμε το «ανώνυμο» της συνάθροισης μας από το τσίρκο των γκρουπούσκουλων ( οι οποίοι ως άτομα θα έπρεπε να ευγνωμονούν αυτό που κατηγορούν καθότι κάνει όλες αυτές τις ημέρες αγορεύσεις που δεν είχαν φανταστεί ποτέ τους).
Αν αυτά είναι τα λάθη μας τι θα έπρεπε σωστά να κάνουμε κατά όπως λες; Προφανώς να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που κάνουμε τώρα.
Δηλαδή, να μην ορίσουμε εμείς το πότε και πόσο και πως και αν θα «φιλοξενήσουμε» έναν επώνυμο. Αλλά προς χάριν της «δημοκρατίας» να αφήσουμε κάθε γκρουπούσκουλο του Σύριζα, του Κοε, του Μλ, του Λμ, του Οκδε, του Κόντρα, του Εεκ, των Αναρχικών, των Ακιτών, των Περιεκτικών…των ….των να μετατρέψουνε το ανώνυμο γεγονός σε προφεστιβαλική φιέστα; Αυτό θα ήταν άμεση δημοκρατία κατά την γνώμη σου; Οκ την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι δεν ξέρω πια.

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...