Αναγνώστες

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

10 στρατηγικές χειραγώγησης ΑΠΟ ΤΗΝ ρΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΉ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ που συσχετιζει το κειμενο της Ροδιας με την προφανεστατη Χειραγωγηση των πρωτων ημερων στο ..κινημα των ''αγανακτισμένων''


10 στρατηγικές χειραγώγησης

 αποσπασμα
5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).


παρατηρηση δική μου :ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΏΣ παρατηρησα τις πρωτες μέρες  στο ...κινημα των ..''αγανακτισμένων '' : Υπηρχαν καποιοι τυποι -κατι σαν ...Ανιματερ - που δεν ξερω ποιος τους  ορισε - ή  ...εξελεξε ως διοργανωτες  που καθε τοσο πεταγονταν και αρχιζανε να απευθυνονται στο Κοινο  με συνθηματα ενετελώς ΧΑΖΑ ΟΠΩς : χερια ψηλά  κιολα τα φτανω  ΚΑΙ  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: μαυρο στον μαυρογιαλουρο...ΝΑ (ΚΑΙ  ΜΟΥΝΤΖΩΝΑΝ καιτο φχαριστιοντουσαν ) και   η κατασταση θυμιζε παιδικό παρτυ οργανωμένο στα Γκουντυς ..
 Βεβαια η κατασταση αλλαξε  -απο  οσο ξερω - απο την στιγμή που μπηκε  η Αριστερά ..
 Τωρα δεν ξερω, εχω καιρο να πάω ( οταν καταλαβα τι παιζει με την ..Real  Democracy)

 Στην αρχή παντως ειχε πολύ μεγαλη πλακα αυτή η τοσο  ΠΡΟΦΑΝΉΣ χειραγωγηση ....
 Διασκεδαζοντας μεχρι θανατου

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

( εδώ κιαν εχω να πώ αλλά αλλη φορα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...