Αναγνώστες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

GREEKTROIT Και άμα ;

Και άμα ;

Ας πούμε ότι πουλιέται ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΠΑΠ,νερά και ότι στο καλό έχει απομείνει ακόμα στο (Ελληνικό) κράτος.
Ντάξει; Τα πουλάμε όλα ρε παιδί μου, οι συνδικαλισταράδες παίρνουν τα τέτοια τους και κλάινε  και επειδή είμαστε και γαμώ τους ξηγημένους απέναντι στους δανειστές μας μας δίνουν και την επομενη δόση και την μεθεπόμενη.
Περνάνε λοιπόν τα χρόνια (ή οι μήνες;) και πληρώνουμε πανωτόκια (γιατί απ’ ότι ακούω αυτά πληρώνουμε με τα καινούρια δάνεια)
και τα έσοδα πάνε όπως πηγαίνανε και τον τελευταίο μνημονιακό χρόνο, δηλάδή χάλια μαύρα.
Και πάλι ξαναζητάμε δανεικά μόνο που τώρα μας λένε “αντε και γαμ…”
Και η κιλοβατώρα έχει πάει στον Θεό και ο λογαριασμός του νερού μοιάζει με κινητής τηλεφωνίας τον μήνα που ο γιός σου ανακάλυψε τα 090 και στην εθνική δεν τολμάς να βγείς γιατί κάθε 10 χλμ έχει διόδια και δουλειά -ποιά δουλειά;- και ακόμα και λόττο να παίξεις τα φραγκάκια σου φεύγουν πετώντας για κεντρική ευρώπη και γενικώς χέσε μέσα.
Και μας την βιδώνει και ερχόμαστε στα συγκαλά μας και βρίσκονται και μερικοί άνθρωποι α-λά Τσάβες και τους ανεβάζουμε στην εξουσία και να επιτέλους μια γαμωκυβέρνηση που μας νοιάζεται.
Και πάνε (πάμε) λοιπόν να χτίσουμε μια Ελλάδα νέα και ωραία. Τί θέλουμε; Λίγα φράγκα – μπα οι τράπεζες δεν είναι δικές μας – τις πουλήσαμε.  Καλά – λίγη ενέργεια να δουλέψει η βιομηχανία να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το κάτιτίς μας – μπα η ΔΕΗ ειναι DEI και με τέτοιες τιμές που πουλάει ούτε για ν’ ανάψουμε σεσουάρ δεν είναι. Τουρισμό μήπως; Μπα τους φραγκάτους τουρίστες τους παίρνουν οι ξένες ξενοδοχειάρες και οι κρουαζιεροπλοιάρες και από μας αγοράζουν μόνο τσολιαδάκια made in China. Κάτσε, το βρήκα! Θα πουλάμε φρούτα, λαχανικά και τέτοια. Εμμ, αλλά και εκεί μετά από τόσα χρόνια κοινής αγροτικής μαλακίας στην Ευρώπη ξέρεις δεν βγάζουμε και πολλά πιά και για να πληρώνουμε βενζίνες, μονσάντο και λοιπούς μας πάει το πορτοκάλλι τριπλό απ΄ ότι στους Ισπανούς και δεκαπλό απ’ ότι στους Μαροκινούς. (Κάπου εδώ ο Τσάβες μας τραβάει τα βαβά του και κοπανιέται στον τοίχο).
Και βγαίνει μέσ’ στον ιδρώτα ο “Τσαβες” μας στο μπαλκόνι και λέει “μάγκες – πως στον γερο διάολο να φτιάξω οτιδήποτε με αέρα κοπανιστό;”.
Και κοιταζόμαστε σαν (;) μαλάκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...