Αναγνώστες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μεγάλη Τρίτη, εμπρησμός στην Εβραϊκή Συναγωγή της Κέρκυρας!(τo BHMA)

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=396595

''Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη τους για την εισβολή στην Συναγωγή της Κέρκυρας και τον εμπρησμό ιερών βιβλίων, τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης εκφράζουν τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη, ζητείται ο εντοπισμός και η άμεση σύλληψη των δραστών και επισημαίνεται:

«Την Κέρκυρα, που έχει το θλιβερό προνόμιο να είμαι μια από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά αφανισμού των Εβραίων κατοίκων της στο Ολοκαύτωμα, την πόλη στην οποία οι Εβραίοι έχουν μια ιστορική παρουσία αιώνων με συνεισφορά στη ζωή της και τον πολιτισμό της, τη γενέτειρα του συγγραφέα και φιλοσόφου Αλμπέρ Κοέν, επιλέγουν κάποιοι να χτυπήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που οι οπαδοί του Χίτλερ ξεκίνησαν την εφαρμογή του σχεδίου της "Τελικής Λύσης" του εβραϊκού προβλήματος: Με το κάψιμο βιβλίων και συναγωγών».

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο σημειώνει επίσης ότι οι δράστες «προφανώς, ήθελαν να συνοδεύσουν και συμβολικά τις απαράδεκτες πράξεις τους, αφού επιλέγουν την ιερή ημέρα του εβραϊκού Πάσχα, την ημέρα που οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την απελευθέρωση των προγόνων τους από τον Αιγυπτιακό ζυγό, την ημέρα που συμβολίζει την ελευθερία» και καταλήγει: «ο αντισημιτισμός εκδηλώνεται με τον χειρότερο τρόπο για να εκφράσει το μίσος και τον φανατισμό».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3.30 το πρωί, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο της κερκυραϊκής Συναγωγής, στην οδό Βελισσαρίου, στην παλιά εβραϊκή συνοικία της πόλης. Αφού συγκέντρωσαν βιβλία και άλλα κειμήλια τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, αλλά η Πυροσβεστική παρενέβη εγκαίρως προτού επεκταθεί η καταστροφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...