Αναγνώστες

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι οριστικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις....κ.α..Απο την ''Ε΄΄



  • Τα συνηθέστερα λάθη όπως καταγράφηκαν από το υπουργείο Οικονομικών Οι «παγίδες» του Ε1 Τι να προσέξετε στη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδήματος Πίνακας 4 Πολλές είναι οι παγίδες που κρύβονται ανάμεσα στους πίνακες του εντύπου της δήλωσης εισοδήματος (Ε1), όπως αποδεικνύεται από τα χιλιάδες λάθη των φορολογούμενων που εντοπίζει κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών. Και επειδή τα λάθη κοστίζουν, δείτε στο αφιέρωμα του enet που ακολουθεί, όσα οι φορολογούμενοι έκαναν κατά συρροή το 2010, για να μην έρθετε αντιμέτωποι με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης (και πρόστιμο σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά και να μην καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου για όσους έχουν λαμβάνειν από το Δημόσιο.
  • Βαρύς ο φάκελος για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ Με το Ε9 και τουλάχιστον οκτώ ακόμη δικαιολογητικά ανά χείρας θα πρέπει να επισκεφθούν τα ΚΕΠ οι δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, σύμφωνα με τη σχετική λίστα των απαιτούμενων εγγράφων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Ενδεικτικό είναι ότι στα δικαιολογητικά περιλαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοικιάζει ο ενδιαφερόμενος στην οποία θα αναγράφει ότι έχει δηλωθεί το εισόδημα από το ενοίκιο στην εφορία.
  • Τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής Η συμπλήρωση της εκκαθαριστικής ΦΠΑ Το έντυπο και το βιβλιαράκι των οδηγιών του υπουργείου Τις πολυαναμενόμενες οδηγίες για την συμπλήρωση της εκκαθαριστικής ΦΠΑ, οι καταληκτικές ημερομηνίες της οποίας για ορισμένες επιχειρήσεις αρχίζουν τον Απρίλη, δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Το έντυπο θα πρέπει να συμπληρωθεί από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και από χιλιάδες νέους εργαζόμενους με μπλοκάκια, είχαν δεν είχαν έσοδα μέσα στο έτος.
  • Η διαδικασία για νέους και παλιούς χρήστες Πώς θα... ξεκλειδώσετε το νέο Taxisnet Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες Αλλάζει η διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και -σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση-, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά συναλλαγές που μέχρι σήμερα απαιτούσαν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε ΔΟΥ. Δείτε αναλυτικά τα βήματα της σχετικής διαδικασίας για νέους χρήστες, τις αλλαγές που έρχονται στις διαθέσιμες συναλλαγές και τι ισχύει για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Taxisnet.
  • Τα ταμεία θα μπορούν να βάζουν χέρι στις απαιτήσεις του οφειλέτη από το Δημόσιο Νέα ρύθμιση για ασφαλιστικές οφειλές στα ταμεία Εκπτώσεις για προπληρωμή ασφαλιστικών εισφορών Την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2012 για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Προϋπόθεση να πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους από το 2011 και μέρος των χρωστούμενων. Στην τροπολογία περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για την έκπτωση σε όσους προκαταβάλλουν εισφορές σε ταμεία.
  • Οι εκπτώσεις φόρου και τα δικαιολογητικά τους Για να αποκτήσετε το όφελος από τις δαπάνες που “κερδίζουν” έκπτωση στη δήλωση εισοδήματος θα πρέπει να έχετε μαζέψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Δείτε αναλυτικά στο αφιέρωμα του enet.gr που ακολουθεί, τι θα σας ζητήσει η εφορία, για κάθε είδος δαπάνης που φέρνει έκπτωση φόρου καθώς και τι όφελος θα αποκομίσετε κατά περίπτωση.
  • Οι προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων του 2011 Από τέλος Απριλίου -μετά την δεύτερη παράταση που ανακοινώθηκε- μέχρι τέλος Μαϊου έχουν προγραμματιστεί τα φετινά ραντεβού με την εφορία για τους φορολογούμενους που υποβάλλουν δήλωση στην Ελλάδα. Δείτε παρακάτω τις σχετικές προθεσμίες αναλόγως στην κατηγορία εισοδήματος στην οποία ανήκετε, όπως έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
  • Όλες οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων Τις αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές, 25 νομών της χώρας, που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών σας παρουσιάζει το enet.gr. Πρόκειται για περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος και για τις οποίες οι φόροι κληρονομιάς, μεταβίβασης και γονικών παροχών αναμένεται να αυξηθούν.
  • Πώς γίνεται η υποβολή, ποιές αποδείξεις δεν "περνάνε" και ποιοί χάνουν το αφορολόγητο Οι οριστικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις Υπολογίστε πόσες θα χρειαστείτε, με το σχετικό εργαλείο Σε κλειστό φάκελο με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων αλλά και της συνολικής αξίας τους θα παραδίδονται οι αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε στο αφιέρωμα του enet.gr που ακολουθεί, πόσες αποδείξεις πρέπει να υποβάλετε, ποιες από αυτές δεν συνυπολογίζονται στο αφορολόγητο, ποιοι φορολογούμενοι απαλλάσσονται της συλλογής αποδείξεων και υπολογίστε, με το σχετικό εργαλείο, το ακριβές ποσό που θα σας ζητηθεί από το ΥΠΟΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...