Αναγνώστες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

οταν ο Παγκαλος κανει δηλωσεις περι ..κοπριτων .εχει σημασια σημασια Διπλή - διοτι αλλο ειναι να επαναλαμβανει μια Κοινοτοπια -στερεοτυπο- το κοινό-και οχι ο λαος – που επι χρονια υφισταται την ξεσαλωμένη Νεοφιλελευθερη προπαγάναδα ” για ολα φταιει το Δημοσιο – δηλαδή οι δημοσιοι υπάλληλοι” κατα το Γκαιμπελικο για ολα φταινε οι Εβραιοι κλπ - και αλλο αυτήη στεροτυπη Μισοαλήθεια – μισο ψεμμα να προβαλλεται τοσο ΚΥΝΙΚΑ απο εναν κατ εξοχήν εκπροσωπο της εξουσιας .

- οταν ο Παγκαλος κανει δηλωσεις περι ..κοπριτων .εχει σημασια
σημασια Διπλή
- διοτι αλλο ειναι να επαναλαμβανει μια Κοινοτοπια -στερεοτυπο- το κοινό-και οχι ο λαος – που επι χρονια υφισταται την ξεσαλωμένη Νεοφιλελευθερη προπαγάναδα ” για ολα φταιει το Δημοσιο – δηλαδή οι δημοσιοι υπάλληλοι” κατα το Γκαιμπελικο για ολα φταινε οι Εβραιοι κλπ -
και αλλο αυτήη στεροτυπη Μισοαλήθεια – μισο ψεμμα να προβαλλεται τοσο ΚΥΝΙΚΑ απο εναν κατ εξοχήν εκπροσωπο της εξουσιας .
- ο πολιτικός κυνισμός -και οχι ο αρχαιος Κυνισμός – ειναι μια Υποκρισια που Υποδυεται την αληθεια . Δεν ειναι αλήθεια . Ειναι το μασκαρεμα του ψευδους ως αληθειας με την επικληση των πιο κτηνωδων και χυδαιων προκαταλήψεων – που επειδή ακριβώς επαναλαμβανονται αδιακοπα θεωρουνται αυταποδεικτα ”αληθινές ”
- εστι ακριβώς – οπως τωρα συμφωνα με τον μυθοτης Νεοφιλελευθερης αηδιαστικής προπαγάνδας για ολα φταινε οι Δ. Υ .. κατι που χωρις επιχειρηματα θεωρειται ..αυτονοητο μιας και το εχουν κατα κορον προβαλει τα Μεσα
-παλιοτερα θεωρουνταν αυτονόητο οτι για ολα φατνε οι ΑΡΑΠΑΔΕΣ οι Εβραιοι , οι Γυφτοι κλπ
τωρα λένε οι μεταναστες, οι Δ. υ κλπ
———————-
τωρα
για να σκεφτουμε λίγο
σε τι ακριβώς διαφερει ..;
Τι ειναι αυτο που κανει κυνική και αισχρή την Δηλωση Παγκαλου
ε δεν ειναι το οτι διορισε την Κορη του
δεν ειναι αυτό
—————-
ισα ισα
Ηξερε ο Παγκαλος οτι θα του επιτεθουνε για τον διορισμότης κορης του;
Ηξερε μια χαρά
αλλά παρολα αυτά το ξεφουρνισε το…” κοπριτες ..”
ακριβώς για τι υπολόγιζε σε αυτά τα χουλιγκανικά ανακλαστικά των αντιπαλων του .. Χεστηκε ο ΠΑΓΚΑΛΟς ΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΟ η ”ΚΑΙ ΣΥ ΤΑ ΔΙΑ ΕΚΑΝΕς ”ΚΛΠ .
.ιΣΑ ΙΣΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜβΑΝΕΙ
-..γιατι; Γιατί καθώς ειναι πολύ πιο εξυπνος απο τους αντιπαλους του αντιλαμβαεται οτι αν του επιτεθουν για τον διορισμό της κορης του πολύ απλά επικυρωνουν δια της χαζής αντιπαραθεσης αυτό που θελει να πετυχει.
τι ομως θελει να πετυχει ;
Μα πολύ απλά :
Σ αυτή την κριση οπου υπαρχουν χιλιαδες αιτιες και μαλιστα Ιεραρχημένες . να αποδωσει τον ρόλο του αποδιοπομπαιου τραγου στον πιο αδυνατο κρικο της αλυσσσιδας των ευθυνων ..
Στον πιο κακομοιρη : Στον Μισθωτο . Στο δημοσιο υπαλληλο.
Ετσι θα προετοιμασει το εδαφος- για περαιτερω περικοπες των μισθων και αλλα – ενώ ταυτοχρονα τρομοκρατει και τον αμέσως πιο αδυναμο κρικο..: Τον ιδιωτικό υπαλληλο..
———–
τωρα .. γιατι εχει σημασια το οτι το ειπε ο Παγκαλος
– οταν κανει μια δηλωσει ενας ανθρωπος που εχει εξουσια αυτο εχει μια σημασια που δεν την εχει μια απλή δηλωση
- π.χ Αν πει καποιος που δεν εχει εξουσια : κρινοντας ενα κακουργημα
πχ. ”Αυτος ο τυπος ειναι ο ΕΝΟΧΟς”
αυτο (περ ισως απο την δυσφημηση του) δεν εχει καμμια επιπτωση στον θιγομενο..
- αν ομως το πει αυτο ενας ΔΙΚΑΣΤΗΣ σε μια δικη ..τοτε ο τυπος παει φυλακή ..
—–
Γιαυτό και εχει διπλή σημασια αυτο που ειπε ο Παγκαλος και οχι επειδή ειναι ..χοντρος ή διορισε την κορη του ..( το να επικεντρωνεσαι στο δευτερο ειναι η Παγιδα που στηνει ο Παγκαλος )
Δυστυχώς η αριστερά και εν γενει η κοινωνια στην Ελλδα καταπινει το καθε τυρι που στηνει η Φακα της εξουσιας , αμασητο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...