Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μερικά ενδιαφεροντα ποστ του Κώστα Καλλωνιάτη στους διαλογους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑς

Rss FeedΚώστας Καλλωνιάτης

« Κ.Καλλωνιάτης
Μέλος από: 15 Σεπ 09

 post  Κώστας Καλλωνιάτης

Κώστας Καλλωνιάτης
Η απόφαση της Ευρωζώνης για δημιουργία μηχανισμού παρέμβασης και δανειακής στήριξης – υπό όρους - προβληματικών δημοσιονομικά οικονομιών όπως η ελληνική, χαιρετίσθηκε από την κυβέρνηση σαν μεγάλη νίκη της χώρας.
5 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Ζούμε την μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών. Ο μοναδικός χαρακτήρας της δεν απορρέει μόνον από την παγκοσμιοποίηση των οικονομιών και τα πρωτοφανή επίπεδα χρεών που υπερβαίνουν κατά πολύ τα αντίστοιχα της Μεγάλης Ύφεσης του μεσοπολέμου.
35 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
9 Μαρ 10 - 15:10
Κώστας Καλλωνιάτης
Με την κήρυξη της χώρας από τον πρωθυπουργό σε ‘κατάσταση πολέμου’ κατά του κινδύνου της οικονομικής χρεοκοπίας και τα δρακόντεια μέτρα που υιοθετήθηκαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας τίθεται στο περιθώριο της ζωής υποχρεωμένο σε καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
8 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Οι περισσότεροι από μας στις αναπτυγμένες χώρες έχουμε συνδέσει τον μέσο εργαζόμενο στους αγρούς με το πρόσωπο ενός σκληραγωγημένου για τέτοιες εργασίες άνδρα. Προφανώς αγνοούμε ότι σε παγκόσμια κλίμακα ο μέσος αγρότης είναι… γυναίκα.
9 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Είναι φανερό πως πια πως όλα αλλάζουν δραματικά γρήγορα. Η Ελλάδα μάλλον αποφεύγει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πολλοί έλληνες όμως θα γονατίσουν οικονομικά. Αρκετοί θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι μπορεί να χρεοκοπήσουν και να χάσουν το σπίτι τους.
33 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Οι θεοί της Ελλάδας χαμογελούν και πάλι. Μικρή μεν η χώρα, μεγάλο δε το πρόβλημα της οικονομίας της από πλευράς επιπτώσεων στην λοιπή Ευρωζώνη. Γι’ αυτό και ο αδύναμος κρίκος δεν επιτρέπεται να σπάσει.
26 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Στην ελληνική οικονομία και τη δημοσιονομική καμπούρα της εστιάζουν τα φώτα τους οι διεθνείς αγορές. Όχι, φυσικά, γιατί ενδιαφέρονται για το αν μπορεί και με τι κόστος να δανειστεί μία υπερχρεωμένη και αφερέγγυα αλλά μικρή οικονομία (αυτό αφορά τους συγκεκριμένους επενδυτές ομολόγων), αλλά γιατί οι συνεχείς επικρίσεις περί επικείμενης χρεοκοπίας και οι κάθε είδους βολές για αδυναμία αναχρηματοδότησης του χρέους πάνω στον αδύναμο κρίκο που αποτελεί η χώρα μας κινδυνεύει να διαρρήξει το σύνολο της ευρωπαϊκής αλυσίδας.
26 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Η κληρονομιά που αφήνει το 2009 στον νέο χρόνο είναι πολύ βαριά. Φορτωμένη σκοτούρες και προβλήματα. Το πρόβλημα της οικονομικής επιβίωσης το πιο βασικό. Όχι όμως το μόνο.
6 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο
Κώστας Καλλωνιάτης
Η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική. Της κοινωνίας ακόμη περισσότερο.
12 σχόλια, κάνε το δικό σου σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...