Αναγνώστες

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αποτελεσματική -και σαρωτική- μοιάζει πλέον η αντεπίθεση του νόμου ενάντια στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες!



 
Αποτελεσματική -και σαρωτική- μοιάζει πλέον η αντεπίθεση του νόμου ενάντια στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες!

Μετά από αλεπάλληλες παρεμβάσεις της δικαιοσύνης, κινητοποιήσεις πολιτών, την πετυχημένη ταινία του Μανώλη Ανδριωτάκη "Προσοχή φονικές διαφημίσεις"  αλλά και με αποκορύφωμα τη σύλληψη του αγωνιστή Μανόλη Σταυρουλάκη όταν μήνυσε υπαλλήλους που άλλαζαν το διαφημιστικό μήνυμα σε μια τέτοια πινακίδα, φαίνεται πως η κρατική μηχανή κινείται πλέον. Στις 7 Απριλίου έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου πάρθηκαν γενναία μέτρα  (μπράβο Μαρία Λιονή!), 13 Απριλίου, σε ειδική συνέντευξη Τύπου  στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων,  ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, οι υφυπουργοί Νίκος Σηφουνάκης και Γιάννης Μαγκριώτης κι ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσαν μέτρα διωγμού και έδωσαν προθεσμία ως τις 25 Απριλίου σε ιδιώτες και εταιρείες να αποξηλώσουν τις παράνομες πινακίδες που τυχόν έχουν τοποθετήσει στο δημόσιο χώρο.  Και το αποκορύφωμα: Ειδική ιστοσελίδα για καταγγελίες!
Φωτογραφήστε και αναφέρετε την πινακίδα, οι υπηρεσίες αναλαμβάνουν για τα περαιτέρω! 
Επιτέλους σε καλό δρόμο... Δυστυχώς η διαδικασία δεν ισχύει (ακόμη) παρά για ελάχιστους μόνο δρόμους της Αθήνας. Περιμένουμε.

Η εξέλιξη ολόκληρης της ιστορίας υπάρχει ωραία τεκμηριωμένη στο ιστολόγιο του Ανδριωτάκη.

Σημείωση: Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος αποφεύγει να πάρει θέση για τα χιλιάδες μπάνερ -με την υπογραφή του δήμου- που κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης, θέμα που έχει ήδη προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Ο ρεζίλης ξαναξεβρακώνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...