Αναγνώστες

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Οι Έλληνες και το παράλογο(ενα εξαιρετικό κειμενο του Greek Rider που βαζει μερικά πραγματα- και Δαχτυλα στη θεση τους ...(και κατι ακομα που εχω να πω : Οταν το Δαχτυλο δειχνει το φεγγαρι -εν προκειμενω το μαυρο μας το Χαλι- Οι Ηλιθιοι επιμενουν να βλεπουν το Δαχτυλο)

Οι Έλληνες και το παράλογο

αποσπασμα

''

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρές γλώσσες, μένουν μόνο τρεις: η Αγγλική, η Γερμανική και η Γαλλική. Τα περισσότερα μάλιστα φιλοσοφικά γραπτά είναι στη Γερμανική: Δείτε εδώ τους 400 Γερμανούς φιλόσοφους και ας μη μιλήσουμε βέβαια για Γκαίτε, Σίλερ, Ρίλκε....





Η Ελλάδα αντίθετα, ενώ έκανε μια τεράστια ιστορική πορεία προόδου και έχοντας και αυτή μεγάλο πολιτισμό (Σολωμός, Καβάφης, Κάλβος κτλ), τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε μια άνευ προηγουμένου σήψη.

Η Ελλάδα είναι η χώρα της παρέας, δεν υπάρχουν δομές και συστήματα, μόνο μαφίες που κανονίζουν στο μιλητό τα πάντα. Αν κάποιος πάει να διεκδικήσει κάτι ή θα φάει ξύλο ή θα σκοτωθεί ή θα τον θάψουν ακόμη και οι πολιτικές μαφίες. Την εποχή αυτή βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορες πτυχές του παραδικαστικού κυκλώματος ενώ πριν λίγα χρόνια όλοι θυμόμαστε τα Ζωνιανά ή έναν βουλευτή που πίεζε αστυνομικούς να μην καταθέσουν κατά εμπόρων ναρκωτικών, καθώς και άπειρα οικονομικά σκάνδαλα τα τελευταία 20-30 χρόνια. Και μάλιστα υπάρχει ασυλία γι' αυτούς τους απατεώνες!









Οι θεσμοί μας έχουν καταρρεύσει, το κράτος παραπαίει, δουλειές δεν υπάρχουν (μόνο ό,τι στήσει κανείς μόνος του) και ακόμη και σήμερα που ο Παπανδρέου θέλει διαφάνεια και όλα στο ίντερνετ, ακόμη και τώρα, ο ίδιος ο κομματικός μηχανισμός του γελάει και στοιχηματίζουν πότε θα πέσει. Αυτή είναι η κατάντια μας σαν Ελλάδα. ΚΑΝΕΙΣ έλληνας βουλευτής (ή σχεδόν κανείς) δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε μια άλλη σύγχρονη και πολιτισμένη χώρα. Αν τους ακούσει κάποιος από κοντά είναι άνθρωποι γλοιώδεις, φαφλατάδες, κομπιναδόροι, λαϊκιστές, αμόρφωτοι μέχρι τα βάθη του είναι τους, και συχνά απατεώνες και ψεύτες. Δεν θα έκαναν ούτε ως κλητήρες σε μια σοβαρή επιχείρηση.





Και όλα αυτά εμάς ΔΕΝ μας πειράζουν και αντίθετα μας πειράζει που οι Γερμανοί μας κοροϊδεύουν εκνευρισμένοι με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνες χειρονομίες. Ποια Αφροδίτη της Μήλου ρε κακομοίρηδες, δεν κοιτάμε τα χάλια μας καλύτερα λέω εγώ;





Τα χρήματα που έχουν εισρεύσει σε αυτό τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια, θα επαρκούσαν για να ήμασταν σήμερα όλοι μια χαρά, μια χώρα με σημαντική παραγωγή και ανταγωνιστικότητα, με καινοτομία, μεγάλες επιχειρήσεις, δομές, νόμους, ισχυρή οικονομία, πλήρη απασχόληση κτλ. Και τι τα κάναμε τα χρήματα; Τα κάναμε προεκλογικές ρεκλάμες, καταναλωτικές παροχές, προεκλογικές παροχές, κομματικές προμήθειες, τα έδωσαν για καθαρή εξαγορά ψήφων, για διορισμό των "δικών μας" παιδιών, για να θρέψουν μαφίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε πολλούς μα πάρα πολλούς εργολάβους και ημέτερους κρατικών προμηθειών. Μαφίες -πραγματικές μαφίες- που έχουν αναλάβει να υποκαταστήσουν τους νόμους, το κράτος, το δίκαιο και κάθε έννοια δημοκρατίας.





Και ποιες είναι οι ευθύνες όλων μας; Κατ' αρχήν το ότι έχουμε δεσμευτεί σε κάποια επιμέρους τοπική ή κομματική μαφία τις οποίες ψηφίζουμε κιόλας!





Όση τιμή αξίζει σε όσους πολέμησαν τους Γερμανούς και ανάγκασε ακόμη και τους Ναζί να τους αποδώσουν τιμές καθώς προέλαυναν ή τον Τσώρτσιλ να λέει ότι "Οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες", όση τιμή αξίζει στη μεγάλη μας ποίηση και μουσική ή σε όσους έπεσαν ηρωικά πολεμώντας εσωτερικούς εχθρούς, τόση αηδία και ντροπή αξίζει σε εμάς τους νεοέλληνες που δεν τολμάμε να αντιδράσουμε απέναντι στη μαφία του πολιτικού συστήματος και ξαναψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους. Που δεν τολμάμε να αντιδράσουμε στη μαφία του κάθε διαπλεκόμενου, στη μαφία των κρατικοδίαιτων και ρεζίληδων επιχειρηματιών, στο ρεζίλι του διεφθαρμένου υπαλλήλου, γιατρού, δικηγόρου.





Και τι πείραξε δηλαδή που η Αφροδίτη της Μήλου μας έκανε τέτοια χειρονομία; Είναι ελληνικό σύμβολο η Αφροδίτη της Μήλου; Τι σχέση έχουμε εμείς -οι νεοέλληνες- με αυτούς που δημιούργησαν την αρχαία ελληνική τέχνη, που έγραψαν την πρώτη φιλοσοφία, που ίδρυσαν το θέατρο και τη δημοκρατία; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Οι Γερμανοί ή διάφοροι άλλοι που χλευάζουμε έχουν πολύ μεγαλύτερη σχέση με αυτούς, και ας μιλάνε τελείως διαφορετική γλώσσα από εκείνους. Τι σχέση έχουμε εμείς με τους μεγάλους αρχαίους φιλοσόφους όταν ακόμα και σήμερα το 2010 προσκυνάμε μέσα στις εκκλησίες και σκύβουμε μπροστά στους δεσπότες της απατεωνιάς και της ρεμούλας; ''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...