Αναγνώστες

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η Συλληψη ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ στα Εξαρχεια


και η σχετική ανακοινωση των Οικολογων Πρασινων :
 απο:
http://zantegreens.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html 

Τελικά ποιοι ΔΕΝ είναι ύποπτοι κύριε Χρυσοχοΐδη; Για μια ακόμα φορά η αστυνομία απέδειξε την αδυναμία και την αδιαφορία της να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες χωρίς να τρομοκρατήσει και να περιορίσει τις προσωπικές ελευθερίες. 


Προσέβαλε όχι μόνο την αισθητική μας αλλά και τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας συλλαμβάνοντας ακόμα και επώνυμους πολίτες και εισβάλλοντας σε βιβλιοπωλείο όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου. Συνέχισαν έτσι την τακτική που υιοθέτησαν στην περίπτωση του Δ. Παρσανόγλου, που επίσης διώκεται για ανάλογη υπόθεση (και μια και δεν είναι γνωστός πέρασε και 2 μέρες στα κρατητήρια) και δίνουν ένα δείγμα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία την "Προστασία του Πολίτη". Οι Οικολόγοι Πράσινοι, καταδικάζουμε την έξαρση βίας από τα όργανα της τάξης και θεωρούμε ότι τέτοιες πράξεις καταλύουν το Κράτος Δικαίου. Η συγγνώμη που ψέλλισε ο υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι αποτέλεσμα της δημοσιότητας που αυτό το γεγονός έλαβε λόγω της φήμης των συλληφθέντων και δεν έχει καμία σημασία. Διεκδικούμε μία ευνομούμενη πολιτεία, χωρίς εξαγριωμένους ανθρωποφύλακες που αγνοούν ή προσπερνούν στοιχειώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η κοινωνία που ονειρευόμαστε είναι μία κοινωνία δημοκρατίας και ανοχής στην διαφορετική άποψη και όχι καταστολής και βίας. Απαιτούμε τον έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων. Οι σημερινές εξαγγελίες περί ίδρυσης γραφείου που θα εξετάζει τις καταγγελίες των πολιτών για την δράση των αστυνομικών και που θα υπάγεται στην διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. και όχι σε ανεξάρτητη αρχή, επιβεβαιώνει την ανησυχία μας για επιδερμική αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απαιτεί ριζικές αλλαγές στη νοοτροπία και τον τρόπο διοίκησης των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεγε ο Μήτσος πέρυσι σε συνέντεξη στον Έφηβο
http://efhbos.wordpress.com/2008/11/13/efhbos_mhtsos_papaxrhstos/


Έφηβος

Ανώνυμος είπε...

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

http://kanali.wordpress.com/

Σε εσάς θα αρέσει ειδικά το
http://kanali.wordpress.com/2009/10/21/to_the_loft/
και η συνέχειά του

Καναλιώτης

 κινηματογράως και τρο TONY JUDT TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡ...