Αναγνώστες

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Απο το Προσωπικό Ημερολογιο του Ι. Μεταξα .

Απο το Προσωπικό Ημερολόγιο του Ι. Μεταξά . Τομ Δ .σελ 553…
” η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου Κράτος αντικομουνιστικό Κράτος αντικοινοβουλευτικό . Κράτος ολοκληρωτικό……. Επομένως , αν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι αγωνίζονταν πραγματικά για την ιδεολογια που υψώσανε για σημαία έπρεπε να υποστηρίζουν παντού την Ελλάδα με όλη τους την δύναμη..”


απο Σχολιο στου Π &Α
http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/10/28/28-10-2007/

Επίσης απο το ιδιο Ποστ(σχολιο του Ν.) :

Αναφερεται σε αρθρο του Γεωργίου Α. Βλαχου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 25-8-22 για τον Μεταξά οταν διεκδικουσε πρωθυπουργια για ανταμοιβή των'' Κοπων ''του :
Ειναι μεγάλο ..Δεν μπορω να το αντιγραψω ολο
Αρχιζει ετσι:
Ενας ”κυριος” εισέρχεται εις την Σχολήν των ευελπίδων , τρεφεται εκεί και εκπαιδευεται δι’ εξοδων του Κρατους ……….
……και καταλήγει :
- Ειμαι ο κ.Αντιστρατηγος . Θελω να γινω πρωθυπουργός…Εχω τα χαρτια μου εν ταξει : ”Τα εχω ειπή”

Αλλα η Ελλας εχει εργασιαν μαζευει τα τεκνα της . Αν δεν ειχε θα επαιρνε την σκούπαν και θα του ελεγε εκεί , εις την Οδόν.- Φυγε απ’ εδώ , Ανθρωπε μικρε, που περιμενες να κατασκευασης πρωθυπουργικόν φρακον από τα Ρακη . Φυγε απο’ εδώ , ανυποτακτε στρατιώτα των αναγκων μου , αυτοκλητε κηδεμών της ατυχιας μου , τεκνον αχρηστον , ανθρωπε μηδεν. Αυτό θα ελεγε είς τον Αντιστρατηγον κ. Μεταξαν ,δακρυουσα η Ελλάς , αν εστρεφε ποτέ προς τον κ.Μεταξάν η Ελλάς τα βλεμματα .”
Περιεχεται και στο βιβλιο του Τασου Βουρνά , Ιστορία της Συγχρονης Ελλαδας , σ238-240)

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

η συνέχεια (μετά την παράθεση του ΓΚ μέρους του διαλόγου) εκ μέρους μου στο http://gkekaumenos.blogspot.com/2007/12/blog-post_19.html

ο διάλογος βέβαια εκεί προχωράει πολύ αργά.

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...