Αναγνώστες

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Αγάπη και το Βασίλειο του Κιτς . (παλια αναρτηση 1/9/2008)

η απατηλή  Υπόσχεση της αγάπης
Η Αγάπη και το Βασίλειο του Κιτς .
«Όταν μιλάει η καρδιά, δεν είναι σωστό η λογική να προβάλλει αντιρρήσεις . Στο Βασίλειο του κιτς επικρατεί η δικτατορία της καρδιάς .
Πρέπει φυσικά ,τα συναισθήματα που υποκινούνται από το κιτς να μπορεί να τα συμμερίζεται η πλειοψηφία .



Επίσης , το κιτς, δεν έχει να κάνει με τα ασυνήθιστο. Αναφέρεται σε εικόνες –κλειδιά, βαθιά αγκυροβολημένες στη μνήμη των ανθρώπων: η αχάριστη κόρη , ο εγκαταλελειμμένος πατέρας , τα πιτσιρίκια που τρέχουν σενα πάρκο , η προδομένη πατρίδα, η ανάμνηση του πρώτου έρωτα .
Το κιτς κάνει να αναβλύζουν , το ένα μετά το άλλο , δυο δάκρυα συγκίνησης . Το πρώτο δάκρυ λέει :Τι ωραία που είναι τα πιτσιρίκια που τρέχουν σ¨ ένα πάρκο!
Το δεύτερο δάκρυ λέει:Τι ωραίο που είναι να συγκινείσαι μαζί με ολόκληρη την ανθρωπότητα βλέποντας τα πιτσιρίκια να τρέχουν σ ¨ένα πάρκο!Μόνο το δεύτερο αυτό δάκρυ κάνει το κιτς να είναι κιτς .
Η αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων ουδέποτε θα μπορέσει να βασισθεί πουθενά αλλού , παρά στο κιτς
» Μιλαν Κουντερα:η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι

Πές μου αν ταιριαζει, καθόλου . Τωρα που καποιοι χυνουν παμπολλα δακρυα ….….ενώ τα σπασμένα κεφάλια,το αιμα , οι μποτες που συντριβουν παιδικά προσωπα (παρα )μενουν στο θεατό αθέατο
Θελετε να δειτε το μέλλον -ελεγε ο Οργουελ (αν θυμαμαι καλά ) Φανταστειται μια μπότα να συντριβει ενα προσωπο …
Θελετε να δειτε το μέλλον … Νατο … Εδώ … Μπροστα στα ματια σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...